Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder herr: Vidare i DM

Söderherrarna vann även den tredje matchen i distriktsmästerskapets gruppspel. Ervalla SK besegrades på Pettersberg med klara 6-2. Informationen från matchen är knapphändig, men det verkar inte ha varit en självklar seger. Enligt informationen hos ÖLFF ledde Ervalla inför andra halvlek matchen med 2-1 tack vare en bonusstraff och ett spelmål.

I andra halvlek ökade dock Söder farten och vann den med 5-0. Ervalla fick en spelare gulkortsutvisad vilket kan ha bidragit till att Söder kunde koppla greppet. Förbundsrapporteringen innehåller (än så länge) inte några tidsangiveler så det är svårt att säga om utvisningen var av betydelse för matchutgången eller om det handlade om frustration i den 90:e matchminuten.

För Söder målade tvåmålsskyttarna Mathias Dimberg och Julius Jadin samt Vedran Ljuboja och Alexander Ottosson.

Laguppställning: Kenan Durakovic, Vedran Ljuboja, Davide Bracaglia, John Fägersten, Alessandro Eni, Mathias Dimberg (k), Alexander Ottosson, Aryan Asadi, Andreas Lundgren (mv), Julius Jadling och Sebastian Zettergren
Ersättare: Lucas Karlén, Oliver Holmberg och Martin Ingvarsson (mv)

Tack vare gruppsegern går nu ÖSK Söder vidare till cupdelen av distriktsmästerskapet. Där kommer man att ställas mot lag från div 1-4 och kommer därför att få bonusstraffarna på sin sida. Den fjärde spelomgången skall vara avklarad till den 15:e maj. I den femte omgången som skall vara färdigspelade en månad senare går Örebro SK in i turneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.