Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust i seriepremiären

Efter framgångarna i ligacupen var det idag dags för seriepremiär för ÖSKs U19-lag. Laget spelar för första gången i den högsta serien och kommer att få ställa in sig på betydligt besvärligare motståndare än vad som var fallet förra året. Något som kvällens gäster från Gefle IF var de första att demonstrera. Efter den första halvleken hade hemmalaget hamnat i ett 2-0 underläge.

Om inte Filip Rinne räddat en straff i halvlekens slutminut hade det dessutom kunnat vara ännu värre. Filip tog i och med straffräddningen så att säga revansch på sig själv efter att ha släppt in Gefles ledningsmål på frispark lite väl enkelt. Då hade det inte gått mer än en kvart och när gästerna 10 minuter senare även kunde göra sitt andra mål såg det inte bra ut. Gefle visade upp ett rörligt anfallsspel med långa anfallssekvenser samtidigt som de gjorde det svårt för ÖSK att få igång några konstruktiva anfall. Gästerna gick till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

Andra halvlek såg sedan bättre ut sedd med ÖSK-ögon. Spelet jämnades ut och ÖSK kunde till och med få till stånd något av en slutforcering under den sista kvarten. Reduceringen kom med knappa 10 minuter kvar. Efter en hörna som blev lång slår Jonathan Lundberg tillbaka in i straffområdet, där August Viklund möter direkt på volley. (Jag ser att det i matchrapporten står att det var Oscar Fardelin som gjorde målet, men jag är tveksam till den uppgiften). Efter målet jagade ÖSK kvitteringsmålet utan att riktigt få till det i avslutningarna. Gefle vinner till slut matchen rättvist med 2-1.

Björn Cervin ville efter matchen inte plussa för någon av sina spelare utan nöjde sig med att konstatera att i första halvlek spelade man mindre bra, men att det blev bättre i den andra. För egen del tyckte jag att Andreas Klingström som vänsterback skötte sig bra – speciellt i det offensiva spelet. På mittfältet märktes hårt arbetande Joel Nilsson mest och i anfallet såg det mest lovande ut när David Holm hade bollen.

Matchdata: Örebro SK – Gefle IF 1-2 (0-2)
15.  0-1 Tshutshu Wa Tshakasua
24. 0-2 Jacob Hjelte
81.  1-2 August Viklund (Jonathan Lundberg)

Laguppställning: Filip Rinne – Edwin Ahlnäs, Oscar Fardelin, Oskar Ålgars (k), Andreas Klingström – Carl Jägerhill (78), Joel Nilsson, Amel Rastoder (779 , Lukman Murad (46) – August VIklund, David Holm
Avbytare: Joakim Brunnberg (mv), Simon Glännestrand (46), Mirza Turan (77), Jonathan Lundberg (78), Michel Yanez Hernandez

Notabelt är att ÖSKarna drog på sig fem gula kort. Delvis på grund av hårt spel och mot slutet av matchen på grund av dåligt humör. Ingen av Gefles spelare varnades däremot.

3 kommentarer – kommentera

Pelle

Frisparksmålet som curlades precis bredvid/över ÖSKs någorlunda passiva mur? Är det målet du lastar på Filip Rinne? Tufft i så fall.

Matte

Hugo Eriksson, Anton Westerlund , Martin Springfelt saknades, sjuka?

Ficedula hypoleuca

Nej, inte alla i alla fall. ÖSK valde att vila 5 spelare som var med i matcherna mot BP/Elfsborg. Dels för att de matchats hårt och dels för att de behövs på A-lagsträningarna. Max Lindborg, som väl också borde ha varit med, berättade för mig att har ljumskproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.