Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Premiärseger på Ekäng

Lagkapten Hugo Ljunglöf höll rent framför backlinjen.

Lagkapten Hugo Ljunglöf höll rent framför backlinjen.

Seriespelet i U-klasserna börjar idag och ÖSKs U16-lag var först ut med en förmiddagsmatch på Ekäng mot Carlstad United. Efter en trevande inledning och en rätt jämn första halvlek fick ÖSKarna bättre grepp om händelseförloppet i den andra. Ändå såg det länge ut som om årets första tävlingsmatch skulle sluta mållös. Efter flera träffar i målställningen och missade chanser kunde ÖSK till slut få bollen förbi värmlänningarnas duktige målvakt. Ebrima Jaiteh trasslade sig fram längs kortlinjen på vänsterkanten. Hans passning nådde fram till Burin Jankaew som kunde förpassa bollen över mållinjen. Precis innan matchen tar slut utökas sedan ÖSK-ledningen till 2-0. Oskar Sandberg stöter fram och hans passning hittar fram till Burin. Denne vänder på en femöring, kommer fri med målvakten och kan rulla in bollen.

Hos ÖSK kunde man i första hand glädja sig över ett bra försvarsspel. John Lennartsson i målet hade väl i och för sig inte så mycket att göra men var alert och kom ut på ett bra sätt de gånger han behövde göra det.  Backlinjen var stabil med ett extra plus för Gabriel Fernsten. De offensiva lagdelarna skapade en hel del chanser och missade nästa lika många. Tre eller om det rent av var fyra avslut tog i målställningen och siktet verkade inte heller vara inkalibrerat. Till slut – vilket väl var oundvikligt – kom det förlösande och poänggivande målet. Att det sedan blev ett till just då tiden var på väg att ta slut får ses som en bonus. Den dag som samspelet mellan anfallarna fungerar lite bättre kommer målskörden att skjuta i höjden.

Laguppställning (2*40 min): John Lennartsson – Oscar Sandberg, Björn Lemte, Gabriel Fernsten, Pontus Bergström – Hugo Ljunglöf (k) – Andrée Andersson Bredenberg (41), Jacob Pehrsson (56) – Ebrima Jaithe, Burin Jankaew, Gabriel Erdinc (58)
Avbytare: Albin Rydberg (mv), Jakob Ludéen (41), Adem Greku (56), Max Jansson Åhlén (58), Gustaf Montin, Emil Trobäck och Anton Anhammer

ÖSK U16: Seger i premiären

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.