Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Hemmamatch mot Elfsborg

I kvällens U21-match möter ÖSK sina konstgräskollegor från Borås. Ett utmärkt tillfälle för ÖSK att bänkspelarna från A-truppen speltid samtidigt som de yngre spelarna får möjlighet att ställas mot ett (i bästa fall) kvalificerat motstånd.. ÖSK skriver på sin hemsida, att man kommer att spela med följande lag:

Startelva: Filip Rinne – Hugo Eriksson, Anton Westerlund, Boris Lumbana, Oskar Fardelin – Sam Mensah, Kalle Holmberg, Christer Lipovac – David Holm, Marcus Pode, Lukman Murad
Avbytare: Joakim Brunnberg (mv), August Viklund, Max Lindborg, Joel Nilsson, Andreas Klingström

Vi noterar, att ÖSK byter till en 4-3-3 uppställning. Normalt brukar A-  och U-lag ställa upp lagen på ett likartat sätt. Att man nu låter U21-laget starta i en 4-3-3 uppställning (precis som A-laget gjorde i Halmstad) skulle kunna vara en indikation på att det faktiskt är så här man tänker spela under den närmsta tiden.

Beträffande laguppställningen så är väl det mest anmärkningsvärda att Christoffer Wiktorsson saknas (igen). Han har tidigare rapporterats ha någon slags skadekänningar. Wiktorsson var visserligen med i truppen till Halmstad, men man anser tydligen inte att man skall riskera att han slår upp skadan i en U21-match.

Annars hade det ju varit bra med Wiktorsson i laget. De två som nu uttagits som centrala försvarare skulle väl kunna sägas vara mittfältare både två. August Anton Westerlund har framgångsrikt spelat på den positionen under våren. Han var så sent som i fredags en av matchvinnarna i ligacupsmatchen mot Brommapojkarna med sina två mål. Boris Lumbana förekom ofta som mittback under Sixten Boströms tid, men har under Per-Ola Ljung företrädesvis använts på mittfältet. När det gäller mittbackarna saknas Carl Ekstrand Hamrén fortfarande på grund av ljumskproblem.

Beträffande motståndet är det svårt att på förhand veta hur kvalificerat det kommer att vara. Elfsborg spelade sin allsvenska premiärmatch igår och bör väl även de ha en bänk som man vill lufta. U21-serien har de inlett starkt med en 4-0 vinst mot AIK följt av 4-0 mot Åtvidaberg.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:00.

 

1 kommentar – kommentera

Anton, inte August

…Westerlund alltså :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.