Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Solen sken på Pettersberg

Lisa Sundell imponerade - användbar både som mittback och på mittfältet.

Lisa Sundell imponerade – användbar både som mittback och på mittfältet.

Bloggen var nere/uppe på Pettersbergs IP igår för att få en försäsongskoll på ÖSK Söders damlag. Motståndare var nerflyttade Västerås IK – en av söderdamernas ständigt återkommande motståndare. Söderdamerna har ju värvat en hel del under lågsäsongen, men igår var inte alla nyfövärven på plats. Samtliga tre spelare med ett förflutet i KIF Örebro saknades till exempel av olika anledningar liksom målvakten Ida Lindell. Så det blev med en blandning av gammalt och nytt som Söder kom till spel. Några nyförvärv, några från fjolårslaget och några av ungdomarna från 97-gänget matchades.

Tyvärr förrycktes matchbilden en del av att Söder hade ovanligt många spelare som fick lov att gå av i förtid med olika typer av skadekänningar – fast mest handlade det nog om mindre allvarliga skador typ lårkakor (hoppas jag). Roligt var det hur som helst att se Lisa Sundell och Sabina Håkansson, två av vinterförvärven, i aktion. Cassandra Söder fick dessutom sju målvaktsminuter efter ett tvåårigt skadeuppehåll på grund av knäproblem. De övriga 83 minuterna stod Minna Åström från den före detta F97-truppen för.

Själva matchen då. Ja det gick inte så bra. VIKarna såg starka ut och blir nog återigen en av seriemotståndare nästa år.

ÖSK Söder Dam: Ingen kanoninsats i dag mot VIK
Västerås IK Dam: Örebro Söder-VIK

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.