Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Kvartsfinalseger i ligacupen

ÖSKs U17-lag gjorde precis som U19 igår kväll. De besegrade ett stockholmslag och gick vidare till ligacupens semifinaler. Det förlorande laget den här dagen var Djurgårdens IF som nog fick en rätt tung resa hem till Stockholm. Gårdagens match mot Brommapojkarna avgjordes genom en straff på övertid. I dagens match gick det inte ens att skilja lagen under de utmätta 90 minuterna. Det var oavgjort 2-2 vid full tid efter en andra halvlek då Djurgården dominerat spel och chansskapande.

Annars hade ÖSK börjat matchen bäst. Redan i den tredje minuten tog ÖSK ledningen då Marcus Karlsson nickade in en studsande boll efter det att David Holms hårda skott träffat ribban. Marcus ökade sedan på till 2-0 i den 25 minuten då han på egen hand trängde sig förbi två av Djurgårdens försvarare och sedan i duell med målvakten såg till att bollen gick i mål. En mycket stark prestation av Marcus som hävdade sig väl mot mittbackarna som var både tyngre och längre än vad han är.

Efter ÖSKs andra mål åt sig Djurgården successivt in i matchen. ÖSK kontrollerade (som det brukar heta) matchen ända tills dess att de inte kontrollerade den längre. Två gånger under de avslutande fem minuterna tappade man boll på mittfältet, vilket Djurgården utnyttjar genom att attackera en övergiven backlinje.

Andra halvlek blev sedan mållös, men med en matchbild som dominerades av gästerna. Trots ideliga attacker lyckades ÖSK dock att hålla ihop försvaret tillräckligt bra för inte släppa in något mer. Nästan alltid fanns det ett ben eller en fot som kunde rensa, när pressen ökade. Joakim Brunnberg i ÖSK-målet gjorde några matchavgörande räddningar och då inget annat hjälpte avslutade djurgårdarna svagt eller utanför. Dessutom var det hos gästerna dålig stämning mellan spelare inbördes och från bänken. Sällan ett framgångsrecept i en lagsport.

Inför förlängningen fanns det faktiskt inte så värst mycket som tydde på att ÖSKarna skulle kunna vända matchutvecklingen till sin fördel. ÖSK fick dock en riktig smakstart och kunde redan innan det gått en förlängningsminut noteras för sitt tredje mål. Joel Nilsson hittar Tim Bergström som sätter full fart längs högerkanten. När han kommer upp mot sidlinjen slår han en passning till en rätt ensam Felix Möller som hittat en fin position vid bortre. Felix behöver bara maka in bollen i ett tillspillogivet mål.

Inte blev det bättre för djurgårdarna när Felix fyra minuter senare kunde öka på ÖSK-ledningen ytterligare. Den här gången är det David Holm som står för förarbetet. David tar sig in i straffområdet och hans passning hittar fram till Felix som sätter sitt skott tätt intill en krysset. Eter ytterligare fyra minuter fullbordar så Felix sitt hat-trick. Den hör gången är det Joel Nilsson som driver fram bollen längs högerkanten. Hans lyrinlägg nås av Felix som från nära håll kan nicka in sitt tredje och ÖSKs femte mål. En närmast osannolik händelseutveckling sett till hur andra halvlek såg ut.

Vid det här laget var matchen givetvis avgjord, men innan tiden var ute hann Djurgården dra på sig en utvisning och David Holm med en minut kvar göra ÖSKs sjätte mål. Han kommer med bra fart mot straffområdet från högerkanten och sätter ett hårt skott i bortre burgaveln.

Plus givetvis för alla i ett hårt arbetande ÖSK, men ett extra stort plus till de två centrala mittfältarna Mirza Turan och Joel Nilson som slet som galärslavar i två timmar. I försvaret som tidvis ansattes mycket hårt var ”reservvänsterbacken” Ridwan Ikar Amin i princip omöjlig att passera och av mittbackarna märktes Michel Yanez mest. Felix Möller som varit näsyan osynlig under den ordinarie speltiden (och dessutom ubytt i halvtid) gör tre mål på åtta minuter i inledningen av förlängningen. Marcus Karlsson inledde målskyttet med två viktiga mål medan David Holm låg bakom två och dessutom gjorde ett själv. David, som ”gammal” hockeyspelare, jobbade dessutom hårt både i fore- och back-checkingen.

Matchfakta:
03. 1-0 Marcus Karlsson (David Holm)
25. 2-0 Marcus Karlsson (Joel Nilsson)
41. 2-1 Belmin Logo
45. 2-2 Joseph Ceesay
91. 3-2 Felix Möller (Tim Bergström)
95. 4-2 Felix Möller (David Holm)
99. 5-2 Felix Möller (Joel Nilsson)
113. Utvisning, djurgårdare
119. 6-2 David Holm (Jonathan Lundberg).

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Tim Bergström (96), Michel Yanez Hernandez, Johan Sjögren, Ridwan Ikar Amin – Felix Möller (ut 46, in 74), Joel Nilsson, Mirza Turan, Jonathan Lundberg (ut 74, in 96) – Marcus Karlsson (77), David Holm
Avbytare: Albin Rydberg (mv), Almin Masic (in 46, Ut 76), William Gunnarsson (76), Viktor Franssila (77)

ÖSK: Seger mot Djurgården efter förlängning
Svartvitt: Båda talanglagen till semifinal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.