Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot Gefle

Tisdagarna verkar bli den dag som U21-matcherna i allmänhet spelas. Så har det varit hittills och så blir det i morgon. Tisdagarna passar nog i allmänhet bra eftersom man då har spelat allsvenskt någon dag tidigare och därför vet vilka bänkspelare som skall få mer matchtid.

I morgon (tisdag alltså) är det till Strömvallen och Gefle som kosan styrs. ÖSK skriver på sin hemsida, att följande spelare har fått en plats i bussen: Jacob Rinne (mv), Sam Mensah, Anton Westerlund, Hugo Eriksson, Christer Lipovac, Boris Lumbana, Emil Berger, Lukman Murad, Marcus Pode, Donald Ngoma, Filip Rinne (mv), Joakim Brunnberg (mv), Oscar Fardelin, Martin Springfeldt, Mirza Turan och Andreas Klingström.

Med till Gefle reser alltså Donald Ngoma som egentligen borde vara på väg tillbaka till Zimbabwe vid det här laget. Jag antar, att man vill testa honom i en ren anfallsposition efter gårdagens skada på Alhassan Kamara. Eftersom både Emil Berger och Boris Lumbana ingår i truppen verkar det som om det inte blir något av med planerna på att låna ut dem någonstans. Normalt brukar man ju inte matcha spelare som är nära en övergång av något slag. I truppen ingår det tre målvakter. Är det inte en för mycket? Kan givetvis vara ett skrivfel eller missförstånd.

Matchen spelas på Strömvallen med start kl. 17:00

Tillägg: Sedan igår kväll då artikeln skrevs har antalet målvakter i truppen reducerats till två. Det blir nog ändå en Rinne i mål, men inte Jacob utan Filip.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.