Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det öppna fönstret

På försäsongernas eviga fråga om det planeras några nya spelare för truppen har Per-Ola Ljung under de senaste veckorna konsekvent svarat någonting i stil med att: ”Fönstret är öppet och mycket kan hända”.

Den senaste versionen av det utalandet återfinns i dagens papperstidning.
– Fönstret är öppet och så länge det är öppet kommer det att hända saker och ting i klubbarna, säger han till tidningens utsände.

Nu är ju Ljung i allmänhet nog med att referera till ”klubbarna” snarare än till ÖSK, men det råder nog ingen tvivel om att han i första hand syftar på den egna klubben. När det är färdigvärvat brukar tränare i allmänhet också säga så – om inte annat för att skapa lugn, ro och framtidstro i den egna spelartruppen.

Bloggen tror alltså att ÖSK fortfarande jobbar på att finna förstärkningar till årets spelartrupp. Närmast till hands borde väl – om ekonomin tillåter – ett nytt lån av Nordin Gerzic ligga efter det att IFK Göteborg skrivit kontrakt med ytterligare en mittfältare.

Vad beträffar Donald Ngoma skriver tidningen, att enlig tidigare planer kommer att flyga hem till Zimbabwe på tisdag. Efter skadan på Alhassan Kamara borde kanske ÖSK tänka om beträffande Ngoma. Det borde inte kosta så mycket att låna in honom på ett halvår med en köpoption inbakad i uppgörelsen. Fast i så fall skulle det nog vara som tilltänkt anfallare och inte som offensiv mittfältare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.