Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Derbyvinst utan råge

David Holm: Matchvinnare mot Degerfors med ett mål och en assist.

David Holm: Matchvinnare mot Degerfors med ett mål och en assist.

ÖSKs U17-lag gjorde vad de skulle och besegrade Degerfors IF i vad som blivit Ligacupgruppens final. Båda lagen hade sex poäng – ÖSK med bättre målskillnad hade det något bättre utgångsläget. Det blev seger men den kom med ordentligt darr på ribban. Degerfors tog en tidig ledning i matchen. En frispark nickades i ribban och på returen var hemmalaget mer på alerten. Degerforsarnas glädje blev dock kortvarig. På en hörna slagen av Jonathan Lundberg några minuter senare nickas bollen otagbart in i det egna målet. Som nästan alltid vid självmål var det ett mycket snyggt mål.

Båda lagen skapade en hel del chanser under resten av halvleken, men det var bara ÖSK som fick lön för sin möda. David Holm kom bäst till efter en målvaktsretur på ett hårt skott av Almin Masic. Precis innan halvleken är över får Degerfors en jättechans att kvittera, men deras skott ur halvsnäv vinkel slinker ut precis utanför bortre.

I början av andra halvlek ökar ÖSK på sin ledning till 3-1. Utmärkte vänsterbacken Albin Ödberg skjuter från nära håll bollen i mål vid första efter det att bollen tagit på en degerforshand. Hands ropar ÖSKarna innan de inser att det redan blivit mål. I och med 3-1 underläget hade Degerfors hamnat i en ordentlig uppförsbacke. För gruppseger och avancemang till kvartsfinalerna krävdes det tre mål till, men de klarade bara av att göra ett. Men med bättre inkalibrerat skytte hade ÖSKarna kunnat få det riktigt svettigt. ÖSK saknade å sin sida inte heller missade målchanser. Närmast var väl inbytte Marcus Karlsson som sköt högt över ett öppet mål efter det att Degerfors strulat till det ordentligt för sig i försvarsspelet.

Degerfors andra mål kom precis som det första i samband med en fast situation, där ÖSK inte förmådde att rensa bollen ur det egna straffområdet. Laget hade faktiskt matchen igenom påtagliga svårigheter att freda sitt målområde vid hörnor och frisparkar.

Bäst i ett för dagen blekt ÖSK var Johan Sjögren som efter två års knäskadeproblem verkar vara på väg att ta tillbaka sin mittbacksplats. Mirza Turan jobbade hårt och framgångsrikt på mittfältet och David Holm imponerade inte bara genom sitt målskytte utan även genom sin idoga backchecking. Jodå, det fanns andra som var bra också, men det kollektiva spelet fungerade inte så bra. Alltför ofta kom det tre-fyra anfallande degerforsare mot en alltför övergiven backlinje.

Matchfakta: Degerfors IF – Örebro SK 2-3 (1-2)
10. 1-0 Christian Larsson
15. 1-1 Självmål (hörna Jonathan Lundberg)
37. 1-2 David Holm (Almin Masic)
50. 1-3 Albin Öberg (David Holm)
68. 2-3 Zackarias Lindgren

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Tim Bergström, Johan Sjögren, Michel Yanez Hernandez, Albin Ödberg (72) – Jonathan Lundberg, Mirza Turan (k), Joel Nilsson (46), Almin Masic – Felix Möller (64), David Holm
Avbytare: William Gunnarsson (46), Alex Hahne, Marcus Karlsson (64), Ridwan Ikar Amin (72), Adam Nilsson (mv)

ÖSK: Derbyvinst och vidare till slutspel

Några bilder från matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.