Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: (Nästan) vidare i distriktscupen

ÖSK Söders herrlag tog säsongens andra seger i säsongens andra match. På neutral plan i Hallsberg besegrades LekebergFjugesta IF i distriktcupens andra gruppspelsmatch. Motståndarna från Lekeberg spelar i div 6 detta år och hade således en bonusstraff till sitt förfogande. Den verkar de dock ha missat, eftersom deras enda mål i matchen gjorde i den 5:e minuten. Söder hamnade alltså – oberoende av hur och när bonusstraffen slogs – i ett tidigt underläge.

Ett underläge som stod sig ända till minut 70, då Vedran Ljuboja kvitterade. Ytterligare mål efter 77 minuter (ytterbacken Sebastian Zettergren för andra matchen i rad) samt i minut 85 (Oliver Holmgren) fastställde slutresultatet till 1-3.

En fin seger för Söder som av allt att döma kunde dra nytta av ett ambitiöst träningsprogram under försäsongen. Det är nog inte så många div 5-klubbar som tränar fyra gånger i veckan.

Även om det återstår en match i gruppspelet ser det nu lovande ut för Söder. De har flest poäng, den klart bästa målskillnaden och möter vad som verkar vara det svagaste laget i den sista gruppspelsmatchen. Gruppseger innebär att de går vidare till den cupdelen av distriktsmästerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.