Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17 och U19: Sex poäng i Södertälje

Det blev två segrar i dagens ligacupsmatcher för ÖSKs U17 och U19 lag. Visserligen vinst i båda matcherna mot Assyriska FF, men precis som jag misstänkte blev de inte lika lättvunna som förra veckan mot FC Syrianska.

ÖSK har den här gången varit väldigt snabba och lagt ut information om de två matcherna på hemsidan redan samma dag som de spelades. Fortsätt gärna med det.

Lukman Murad avgjorde matchen mot Assyriska FF.

Lukman Murad avgjorde matchen mot Assyriska FF.

I U19-matchen blev det bara ett mål och det gjordes av Lukman Murad i den 80:e minuten. Innan dess hade Lukman dessutom hunnit med att träffa bårde ribba och stolpe så det blev väl tredje gången gillt när han till slut fick bollen i mål. För förarbetet till målet svarade Martin Springfeldt och August Wiklund. Notabelt är att Christer Lipovac spelade hela matchen placerad som central mittfältare. Fotstukningen från Portugal är alltså avklarad nu.

Laguppställning: Filip Rinne – Max Lindborg, Anton Westerlund, Oskar Ålgars, Hugo Eriksson – Martin Springfeldt, Joel Nilsson, Christer Lipovac, Lukman Murad – David Holm (80), August Viklund (85)
Avbytare: Henning Nordvall (80), Albin Ödberg (85)

ÖSK: Lukman Murad sänkte Assyriska


Gustaf Montin. (Bilden från Elite Hotel CUp förra året).

Gustaf Montin. (Bilden från Elite Hotel CUp förra året).

Om det var målsnålt för juniorerna var det precis tvärtom i den yngre gruppen U17. ÖSK vann en svängig match efter att ha tappat en tvåmålsledning till 2-2 och fastställt slutresultatet 5-3 först i den fjärde övertidsminuten. På officiella puffar man för Felix Möller som med två mål och dessutom en målgivande passning såg till att alla tre poängen kom med till Örebro. För egen del tycker jag att det verkar som om Gustaf Montin (upplånad från U16) skall ha en hel del kredd också. Gustaf kom in den den 55:e minuten och två minuter senare hade han givit ÖSK ledningen med 3-2 efter det att Assyriska precis hade kvitterat. Dessutom var det han som fastställde slutresultatet.

Matchfakta: Assyriska FF – Örebro SK 3-5 (1-2)
08. 0-1 Felix Möller (William Gunnarsson)
40. 0-2 Tim Bergström (Ridwan Iker Amin)
42. 1-2
57. 2-2
57. 2-3 Gustaf Montin (Felix Möller)
84. 2-4 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
91. 3-4
94. 3-5 Gustaf Montin

Laguppställning: Adam Nilsson – Johan Sjögren (55), Alex Hahne, Michel Yanez, Albin Ödberg – Tim Bergström, Jonathan Lundberg, Mirza Turan, William Gunnarsson (70) – Marcus Karlsson (20), Felix Möller
Avbytare: Ridwan Iker Amin (20), Gustaf Montin (55), Andrée Andersson Bredenberg (70) och Hassan Hussain

ÖSK: Målfest och vinst mot Assyriska


En omgång återstår i gruppspelet och ÖSK-lagen har med sina två inledande segrar allt i egna händer när det gäller att ta sig vidare till kvartsfinal. I den sista omgågne är det Degerfors som står för motståndet. Nästa lördag möter U17 Degerfors på Stora Valla i en helt avgörande gruppfinal. ÖSK har målskillnaden på sin sida och avancerar vid ett oavgjort resultat. På söndagen kommer Degerfors till Örebro för match på Ekäng. Minst oavgjort krävs det även i den matchen för att ÖSK skall vara säkra på att gå vidare. Motståndarna från Degerfors är poänglösa efter de första två matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.