Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen

Idag är det den andra speldagen i ligacupens gruppspelsfas. ÖSK är i Södertälje med både U19 och U17 för att möta Assyriska FF. Matchen för U19 börjar kl. 12:00 medan de yngre killarna får vänta till klockan 17:30.

ÖSK har inte lagt ut någon information om matcherna på sin hemsida. På SvFF:s matchrapportsida finns följande trupp uppsatt: Joakim Brunnberg, Hugo Eriksson, Oscar Fardelin, David Holm, Max Lindborg, Christer Lipovac, Lukman Murad, Joel Nilsson, Henning Nordvall, Filip Rinne, Martin Springfeldt, Anton Westerlund, August Viklund, Oskar Ålgars och Albin Ödberg.

Det är ju inte alltid dessa preliminära truppsammansättningar stämmer men Bloggen noterar i alla fall att Christer Lipovac verkar vara tillbaka efter den skada han ådrog sig under träningslägret i Portugal samt att August Wiklunds namn dyker upp för första gången den här säsongen.

För Björn Cervin & Co. gäller det bland annat att försöka balansera belastningen för spelarna i dagns trupp eftersom det kommer en U21-match mot Åtvidabergs FF redan på tisdag.

ÖSKarna få väl gälla som favoriter i de här två matcherna, även om Assyriska var det lag som stod för det svåraste motståndet för ÖSKs U19-lag i serien förra året. I den första omgången mötte de två AFF-lagen Degerfors. Juniorerna vann den matchen med 2-0 medan pojkarna i U17 förlorade med 2-1.

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut båda trupperna till allmän beskådan på sin hemsida. När det gäller U17 konstaterar Rikard Torstensson, att man på grund av skador och sjukdomar kommer med en yngre trupp än vad man brukar. Vissa av 99-orna som skulle kunna var med (Simon Bladh (mv), Jonathan Eriksson, Almin Masic, Sebastian Ternevid och Henrik Westher) är uttagna till en distriktslagsmatch och är inte tillgängliga av den anledningen.

U17-truppen som åker till Södertälje ser ut på följande vis: Adam Nilsson (mv), Tim Bergström, Alex Hahne, Viktor Franssila, Johan Sjögren, Jonathan Lundberg, Mirza Turan, William Gunnarsson, Felix Möller, Markus Karlsson, Michal Yanez, Ridwan Ikar Amin, Gustaf Montin (U16), Andree Andersson-Bredenberg (U16), Jack Meehan (mv U15) plus ytterligare en spelare från U15.

Bloggen tycker att den här truppen trots att vissa spelare saknas ser rätt så stark ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.