Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Seger i distriktscupen

Fyra målgörare ch en straffräddare: Johnny Keyrouz, Mathias Dimberg, Sebastian Zettergren, Andreas Lundgren och Johan Karlsson.

Fyra målgörare och en straffräddare: Johnny Keyrouz, Mathias Dimberg, Sebastian Zettergren, Andreas Lundgren och Johan Karlsson.


ÖSKs Söder tog programenligt segern då årets gruppspel i Distriktsmästerskapet inleddes. Motståndarna från Mullhyttan som åkte ur div 6 förra året, kom till Ekäng med två stycken bonusstraffar i bagaget. Två straffar som man valde att spara till inledningen av andra halvlek (helt riktigt tänkt). När det var dags att slå dem ledde ÖSK redan med 2-0 och hade inte Andreas Lundgren i Söders mål räddat den första hade det kanske kunnat bli lite nerv i matchen.

ÖSK startade matchen i en rätt kraftig medvind och tog snabbt ledningen med 1-0 efter en snyggt skott som seglade in i den bortre burgaveln av Johan Karlsson. Samme man gjorde sedan även 2-0 genom ett kraftfullt nickmål efter en hörna av Mathias Dimberg. Det var dessutom bud på fler mål under den första halvleken då bland annat två eller om det till och med var tre träffar i målställningen noterades. Det var först mot slutet av halvleken som Mullhyttan hotade genom några frisparkar i bra lägen.

Matchen avgjordes sedan i princip i början av den andra. Johan Karlsson blev fälld i motståndarnas straffområde och Mathias Dimberg gjorde inget misstag från straffpunkten. Även om Mullhyttan med vinden i ryggen fick lite bättre ordning på sina anfallsförsök kändes det ändå inte så farligt. Söder som varvade bra och mindre bra spelsekvenser kunde senare i halvleken öka på målskörden ytterligare två gånger. Först genom Johnny Keyrouz efter det att en felvänd Johan Karlsson smörpassat i sidled i stället för att själv försöka komma till avslut. Matchens sista mål gjordes sedan av den offensive vänsterbacken Sebastian Zettergren på en andraboll (efter hörna?).

Det här var Söders första match för året och det märktes väl ibland att laget inte är helt samspelt än. Andreas Lundgren stod för en bra insats i målet vid de tillfällen han behövde ingripa. Han tog det han behövde ta och dessutom en straff. I backlinjen stötte både Alexander Ottosson och Sebastian Zettergren gärna framåt medan Aryan Asadi som vikarierade som mittback visade prov på ett klokt och moget spel. Mathias Dimberg som en av balansspelarna mötte boll och hittade ofta bra uppspel. Enmansanfallaren Johan Karlsson hade en fot med i minst fyra av de fem målen – två gjorde han själv, en målgivande passning stod han för och dessutom ”ordnade” han den viktiga straffen till 3-1.

Matchfakta:
04. 1-0 Johan Karlsson
19. 2-0 Johan Karlsson (Mathias Dimberg)
46. 2-1 Jonas Arvidsson (bonusstraff)
50. 3-1 Mathias Dimberg (straff)
75. 4-1 Johnny Keyrouz (Johan Karlsson)
82. 5-1 Sebastian Zettergren

Laguppställning (4-2-3-1): Andreas Lundgren – Alexander Ottosson, Aryan Asadi, Kenan Durakovic, Sebastian Zettergren – Mathias Dimberg (k), Oliver Holmberg (83)- Alessandro Eni, Vedran Ljuboja, Gaston Zitelli (ut 63, in 83) – Johan Karlsson
Ersättare: Johnny Keyrouz (63)

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar – kommentera

stefan

Bra jobbat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.