Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: dags för distriktscupen

I morgon spelar ÖSK Söders herrar årets första tävlingsmatch. Dessutom blir det väl på sätt och vis även årets första fotbollsmatch för deras del eftersom laget inte spelat några träningsmatcher än så när som på en internmatch förra helgen.

Som vanligt har det skett en hel del förändringar i spelartruppen som innehåller både nya och gamla namn – samt dessutom en del nygamla. Att man inte spelat några träningsmatcher än spelar nog inte så stor roll sett ur ett serieperspektiv. Div 5 börjar nämligen inte spelas förrän i slutet av april, så det finns gott om tid för att få till grundspelet.

Morgondagens motståndare är Mullhyttans IF, som fick lov att lämna div 6 bakvägen förra året.  Det betyder om inte annat att de kommer att ha två stycken bonusstraffar med sig in i matchen. Söder får således räkna med att de behöver göra minst tre mål för att det skall bli en trepoängare i den första gruppspelsmatchen.

Hur pass starka motståndare Mullhyttan kommer att vara är svårt att ha någon uppfattning om. De tycks ha tränat två gånger i veckan i Fjugesta Bollhall och verkar inte heller de ha spelat några träningsmatcher under försäsongen. Det finns nog anledning att anta, att de inte är fulltränade än om man säger så. I trupplistan hittar jag Erik Nyströmmers namn och spelar han är det nog en spelare som Söderförsvaret får se till att ha koll på.

Beträffande ÖSK Söders lagupsptällning har det inte ”läckt ut” något än. Förra veckan, då internmatchen spelades, saknades en hel del spelare som normalt spelar i förstauppställningen på grund av skador resp. sjukdom. Vi får väl hoppas att de hunnit kurera sig.

Övriga gruppspelsmotståndare är Ervalla SK och FjugestaLekebergs IF. De är båda div 6-lag och möts redan i kväll i sin första cupgruppspelsmatch. FjugestaLekeberg bör väl ha ett rätt bra lag efter klubbsammanslagningen, kan man tycka.

ÖSK Söders spelas på Ekäng med avspark kl. 15:00.

Tillägg: FjugestaLekeberg vann matchen mot Ervalla med 5-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.