Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK på TV och Web

ÖSK går idag ut med ett erbjudande om att teckna vad de kallar C-Sports Bortakort. För 1800 kronor kan man få samtliga ÖSKs 15 bortamatcher strömmade till en dator (för eventuell vidarebefordran till en TV-mottagare). Matcherna kommer att visas via ÖSKs hemsida. Ett bra eller dåligt erbjudande? Efter att ha undersökt vilka alternativ som står till buds går det väl tyvärr inte att komma fram till annat än att det finns bättre sätt att se ÖSK.

För att börja med det dyraste alternativet så erbjuder C More traditionell TV i form av paketet C More Sport hos Comhem och Telia (mfl.). För detta får man betala 429 kronor i månaden och man erhåller då ett rikt utbud av olika sportevenemang.

C More erbjuder även via den egna streamingtjänsten CSports C More-paket till en kostnad av 399 kronor per månad. Inte så stor skillnad mot TV-paketet, som jag upplevt som betydligt drifts- och kvalitetssäkrare.

Prismässigt intressantare blir CSports erbjudande då de skalat bort en massa ointressanta sporter som ishockey, tennis etc. Ett renodlat fotbollspaket, som ger tillgång till alla fotbollsmatcher som sänds via C Sports, kan man köpa för 299 kronor i månaden. Något dyrare än vad man kan få via Bortakortet, men man får då möjlighet att se betydligt fler matcher. All fotboll som CSports visar är en hel del mer än ÖSKs 15 bortamatcher.

Dessutom, erbjuder CSports – fram till den 25 mars – möjligheten att teckna detta fotbollspaket för endast 199 kronor i månaden. Kostnaden per ÖSK-bortamatch vid ett sjumånaders abonnemang blir då knappa 93 kronor.

Slutligen finns möjligheten hos CSports att köpa enskilda matcher. Dessa kostar 99 kronor per match och blir således billigare än de 120 kronor per match som ett köp av Bortakortet innebär. Dessutom kan man ju vid lösköp välja vilka matcher man vill se och betala för.

Slutsatsen måste nog bli att ÖSKs erbjudande inte är speciellt bra. Jag tror dock inte att detta är något ÖSK skall lastas för utan att det snarare är CSports som använder sig av ÖSK för att komma ut och nå en kundgrupp, som man annars inte kommer i kontakt med.

4 kommentarer – kommentera

Kal Ström

Tack för genomgången.

Så det enda fördelen med att köpa bortakortet är att man stödjer ÖSK med 200 kr. Bättre kan CSports.

Ficedula hypoleuca

Det blir faktiskt billigare att använda sig av 199-kronorserbjudandet i sju månader samt skänka 200 kronor till ÖSK än att köpa ett Bortakort.

BoP

Det var inte något särskilt bra erbjudande av Csports, nej. Frågan är ju även hur många matcher som Viaplay kommer att visa?

C More Play kostar 349kr i månaden. Då får man allt som ingår i C More Max (och alltså även C Sports all access-paket som kostar 399kr/månad). Det känns inte riktigt som att C More har tänkt igenom deras prissättning.

Kal Ström

Viaplay gick ut med att ett tilläggspaket för Allsvenskan till ett redan existerande Viaplay-paket kostar 129 kr/månad för alla matcher. Det kommer bli mitt val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.