Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Inledning mot Djurgården

ÖSKs U21-lag (om det fanns något sådant) inleder årets seriespel i en bortamatch mot Djurgården i morgon (onsdag). ÖSK kommer att skicka ett rent U19-lag till Stadshagens IP – alla seniorer är ju fortfarande kvar i Portugal.

Att det blir ett juniorlag som ÖSK matchar kommer dock inte som någon överraskning för djurgårdarna. På sin websida skriver de i en inför-artikel att detta är något man kommit överens om. Djurgården kommer att göra nästan likadant. I deras lag är det bara den före detta stjärnskottet Philip Hellqvist samt målvakten Hampus Nilsson som kan kalla sig seniorer. Ingenting att oroa sig för, tror jag. Hellqvist tillbringade förra året hos Assyriska i Södertälje utan att göra något större väsen av sig och Nilsson satt väl i bästa fall på bänken.

Djurgårdens IF: Inför U21 DIF-Örebro

Djurgården skriver bland annat inför matchen:

När: Onsdag 12 mars kl. 17.00
Var: Stadshagens IP
Hur: Ses på plats, gratis inträde. Highlights från DIFTV kommer efter matchen.

Startelva: Hampus Nilsson (k) – Jakob Glasberg, Petter Riedel, Michael Jahn, Frej Engberg – Marijan Cosic, Alexander Bergendahl Kärki, Christian Rubio Sivodedov, Nikodemus Granberg – Tim Söderström, Philip Hellquist
Bänk: Oscar Jonsson, Ludvig Brandimarti, Joel Bylander, Samuel Holm, Filip Milenkovic


Tillägg: ÖSK har nu lagt ut sin trupp. Det blev väl ungefär som jag tänkt mig – en U19-trupp med spelare från U17 för att fylla ut luckorna.

Matchtrupp: Oskar Ålgars, Amel Rastoder, Oscar Fardelin, Simon Glännestrand, Martin Springfeldt, Carl Jägerhill, Joel Nilsson, Henning Nordvall, Anton Westerlund, Lukman Murad, Andreas Klingström, Filip Rinne, Joakim Brunnberg, Mirza Turan, David Holm, Tim Bergström, Jonathan Lundberg, Max Lindborg samt ytterligare 1 spelare till från U17.

Av dessa är Joel Nilsson, Joakim Brunnberg, Mirza Turan, David Holm, Tim Bergström och Jonathan Lundberg födda 1997. Vilka av dem som tillhör U17 och vilka U19 vill jag låta vara osagt. Jag har inte sett någon trupplista än över vad man i år kallar U19/U17.

Av spelarna som borde kunna vara med (åldersmässigt) saknas Christer Lipovac (i Portugal med ÖSK), Carl Ekstrand Hamrén (har varit sjuk), August Wiklund (lär provträna med Brage), Kalle Westdahl (hopparknä) samt de två Forwardslånen Sebastian Ring och Filip ALbertsson. De två senare hade ju i och för sig kunnat vara med i en U21-match (som tillåter inlånade spelare), om det inte varit så att de är med Forward på träningsläger i Turkiet. Dessutom saknar jag Rikard Hallgren och Hugo Eriksson av okända anledningar- sjukdom eller skada, förmodar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.