Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar anfallare

NA rapporterar från ÖSKs portugalläger, att ÖSK kommer att testa en offensiv spelare från Zimbabwe. Donald Ngoma verkar i första hand vara en forward, men ÖSK vill testa honom som offensiv mittfältare. Enligt P-O Ljung är Ngoma lika användbar offensivt som Ayanda Nkili visat sig vara defensivt.

Egentligen var det meningen att Ngoma redan skulle ha anlänt till Portugal, men det uppstod förseningar med hans visering enligt NA. I själva verket verkar det ha varit så, att han inte hade något visum alls, vilket upptäcktes då han skulle lämna Sydafrika för att resa till Portugal. Därför fick han återvända till Harare för att på hemmaplan skaffa den erforderliga viseringen. Något som verkar ha gått riktigt snabbt. Efersom det bara blir några få lägerdagar i Portugal för Ngomas del kommer han förmodligen att följa med ÖSKs trupp när de reser tillbaka till Sverige för att man skall få mer tid att utvärdera honom.

NewsDay: Warriors forward Donald Ngoma off to Sweden 
ÖSK: Zimbabwisk landslagsman ansluter till Portugallägret

Av en artikel i News24 att döma verkar det som om Ngoma nog inte är en spelare som skulle passa in speciellt bra i truppen.
News 24: FC Platinum Stiker severly assaults wife

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.