Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Säsongpremiär med storseger.

Det blev fyra mål för Marcus Karlsson i ligacupspremiären.

Det blev fyra mål för Marcus Karlsson i ligacupspremiären.

ÖSKs U17-lag fick bästa möjliga start på den nya säsongen. De gästande syrianerna från Södertälje besegrades med minst sagt klara 9-0. Efter en riktig rivstart med tre mål innan matchuret passerat 20 minuter blev det aldrig någon riktigt match. Därefter var det i princip bara att spela av de resterande 70 minuterna. I halvtid stod det 6-0 och även om spelet mattades en del i andra halvlek, så fick man in ytterligare tre bollar.

Några timmar före matchstart meddelade ÖSK att man skrivit kontrakt med anfallaren David Holm. Det var dock inte David som i första hand utmärkte sig som målskytt utan hans ett år yngre anfallskollega Marcus Karlsson. Utmärkt uppbackad av sina lagkamrater stod Marcus för de första tre. David Holm satte fyran och femman innan Marcus gjorde sitt fjärde för kvällen fem minuter före pausvilan.

I andra halvlek tappade ÖSK en del av den effektivitet som utmärkte målfabrikationen i den första halvleken. Tre mål till blev det dock och man borde nog ha satt några till. Syrianerna å sin sida skapade inte speciellt mycket. En bra chans i första halvlek, när bollen vid ett misslyckat lobbförsök lyftes över målet var nog det närmaste de kom ett tröstmål

Rent allmänt får man väl säga, att ÖSK var så pass överlägsna att det inte finns så mycket att skriva om. Backlinjen såg väldigt stabil ut. Alex Hahne (född -98) överraskade mig med ett moget och lugnt spel. Jo, jag visste att han är duktig, men det här var ändå motståndare på en högre nivå än vad han varit van vid.  På mittfältet dominerade Mirza Turan som visserligen tappade en boll i den 85:e minuten, men annars skötte sina uppgifter klanderfritt och med mycket spring i benen. Mirza missade stora delar av förra säsongen på grund av en knäskada, men verkar vara bra igång igen. Samma sak gäller Johan Sjögren som haft knäproblem i nästan två år och som idag fick ett halvtimmeslångt inhopp i backlinjen.

Matchfakta:
03. 1-0 Marcus Karlsson (smörpassning från Jonathan Lundberg skar upp backlinjen)
10. 2-0 Marcus Karlsson (andraboll efter hörna)
19. 3-0 Marcus Karlsson (upplopp av Tim Bergström längs högerkanten och sedan ett inspel)
23. 4-0 David Holm
35. 5-0 David Holm (lobblyft över backlinjen av Mirza Turan)
40. 6-0 Marcus Karlsson (andraboll efter hörna)
55. 7-0 Almin Masic (efter frispark av Jonathan Lundberg)
57. 8-0 Jonathan Lundberg (dribblingsraid på egen hand längs vänsterkanten)
60. 9-0 Tim Bergström (Felix Möller spelade snett inåt/bakåt till en helt ren högerback)

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Tim Bergström, Alex Hahne (62), Michel Yanez Hernandez, Albin Ödberg – Jonathan Lundberg, Mikael Loön (50), Mirza Turan (k), Almin Masic (60) – David Holm (55), Marcus Karlsson
Avbytare: Adam Nilsson (mv), William Gunnarsson (50), Felix Möller (55), Ridwan Ikar Amin (60), Johan Sjögren (62)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.