Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Ligacupen startar

Trion Felix Möller, David Holm och Mikael Loön gjorde mål i ligacupen redan förra året. Här på ett målgörarfoto efter ligacupssegern mot Malmö FF.

Trion Felix Möller, David Holm och Mikael Loön gjorde mål i ligacupen redan förra året. Här på ett målgörarfoto efter ligacupssegern mot Malmö FF.

ÖSKs U17-lag blir i kväll det första av årets representationslag som spelar tävlingsfotboll. I den första omgången av ligacupen möter man Syrianska FC.  Ligacupen, som i år tydligen skall kallas Powerade Cup, spelades för första gången förra året. ÖSKs lag i den yngre åldersgruppen gick då riktigt bra och tog sig ända till finalen. En final som man dock förlorade mot AIK.

Cupen inleds med en gruppspelsfas varifrån ett av fyra lag går vidare till det traditionella cupformatet. I ÖSKs grupp ingår förutom Syrianska även Assyriska FF samt Degerfors IF.

På ÖSKs hemsida aviseras följande spelatrupp för matchen: Adam Nilsson, Joachim Brunnberg, Michel Yanez, Johan Sjögren, Tim Bergström, Alex Hahne, Mikael Loön , Ridwan Ikar Amin, Mirza Turan,  Almin Masic, Albin Ödberg, William Gunnarsson, David Holm , Markus Karlsson, Jonathan Lundberg och Felix Möller.

Av ÖSKs spelare var kvintetten Mikael Loön, Mirza Turan, David Holm, Felix Möller och Jonathan Lundberg redan förra året en del av U17-truppen och har alltså hunnit skaffa sig en del rutin av spel på den här nivån. Uppflyttade från U16-truppen är fyra spelare: målvakten Adam Nilsson, mittbacken Alex Hahne, anfallaren Markus Karlsson samt vänterbräddaren Almin Masic. Den sistnämnde är född 1999 och skapade en del rubriker när han för någon vecka sedan var i London för en träningsvecka med Chelsea.

Nya i klubben (och truppen) sedan förra året målvakten Joachim Brunnberg (Kungsör BK) och ytterbacken Albin Ödberg (Karlslunds IF).

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.