Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Seger mot örebrosyrianerna

Oscar Fardelins hörmål gav ÖSK ledningen i andra halvlek.

Oscar Fardelins hörmål gav ÖSK ledningen i andra halvlek.

ÖSKs U19-lag träningsspelade och generalrepeterade på söndagsförmiddagen mot Örebro Syrianska IF på karlslundsplasten (Det var alltså syrianerna som var hemmalag).

Efter en rätt tung förlust mot Motala AIF i tidags kunde ÖSKs juniorer boka in en välkommen vinst. Det började dock inte speciellt bra. Efter två missade målchanser (Springfeldt och Lipovac) i den 8:e och 9:e minuten tar syrianerna ledningen i den 10:e. Ett hårt skott tar i ribban och studsar ut. ÖSK-försvaret lyckas inte få iväg den utan ett lika hårt (men något lägre) skott resulterar. Baklängesmålet gav Syrianska lite medvind medan ÖSK till att börja med hade svårt att få igång något ordnat spel.

Efterhand fick dock ÖSK lite bättre struktur i sitt spel och det var inte alls orättvist när Lukman Murad kunde utjämna efter en dryg halvtimme. Det var ett typiskt Lukman-mål, där han sökte sig upp efter straffområdeslinjen tills han fick en skottmöjlighet. På avslutet, skruvat mot bortre stolpen, var Syrianskas målvakt chanslös.

Syrianska börjar andra halvleken bäst och skapar några riktigt bra målchanser. Bland annat skjuter Mozart Surville (förra hösten i ÖSK Söder) över ur fritt läge. I mitten av halvleken är det dock ÖSK som tar hand om ledningen. Det är Oscar Fardelin som mer eller mindre springer in en hörna som Christer Lipovac slagit. Oscar kommer med fart in i trängseln framför målet och forcerar in bollen.

Efter ledningsmålet tar ÖSK över mer av spelet även om ÖSK-bekantingen Adam Palm hinner med att lyfta en boll utanför innan ÖSK kan göra 3-1. Om ÖSKs första mål var ett typiskt Lukmanmål, så får man väl säga att det tredje var ett typiskt Martinmål. Martin Springfeldt, i den här matchen insatt som högerbräddare, driver bollen längs högerkanten över halva planen. Syrianernas Zana Can försöker komma ikapp för att avvärja, men Martin avfärdar attacken genom att koppla in turbon och driver ifrån sin uppvaktning. När han skär in mot mål hittar hans passning en helt fri Lipovac vid bortre stolpen, som i princip bara har att maka bollen över mållinjen (men det gäller ju att vara på rätt plats också).

Björn Cervin var nöjd efter matchen över att man i tredje försöket lyckades besegra ett seniorlag. Segerreceptet i den här matchen tyckte han var var ett bättre sammanhållet mittfält samt fler och bättre kombinationer i anfallsspelet.

Matchfakta (2*40 min): Örebro Syrianska IF – ÖSK U19 1-3 (1-1)
10. 1-0
36. 1-1 Lukman Murad
62. 1-2 Oscar Fardelin (Christer Lipovac, hörna)
77. 1-3 Christer Lipovac (Martin Springfeldt)

Laguppställning: Filip Rinne – Hugo Eriksson, Oscar Fardelin, Oskar Ålgars (k), Andreas Klingström – Martin Springfeldt, Henning Nordvall, Joel Nilsson, Lukman Murad (46) – August Viklund, Christer Lipovac.
Ersättare: Simon Glännestrand (46), Amel Rastoder

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.