Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Motala

Anton Westerlund gjorde ÖSKs ledningsmål mot Motala AIF.

Anton Westerlund gjorde ÖSKs ledningsmål mot Motala AIF.

I sin tredje träningsmatch för säsongen fick ÖSKs U19-lag se sig besegrade för andra gången. Laget verkar ha det svårt att få spelet att stämma då de möter motståndarna med seniorspelare. Motala AIF ställde upp med ett U21-lag, som bland annat innehöll nyförvärvet Rasmus Norén som bollfördelande lagkapten på mittfältet. Ungefär hälften av spelarna tillhör Motalas A-trupp.

ÖSK började matchen bra och håller uppe spelet väl. I den 22:a minuten kan laget dessutom ta ledningen genom ett långskott från Anton Westerlund, på nytt spelad i en central mittfältsposition. Med tanke på att Anton egentligen ”är”  mittback tycker jag att han klarar uppgifterna som mittfältare på ett allt bättre sätt. Mot slutet av halvleken tog Motala över mer av initiativet och kunde lite onödigt göra två snabba mål. I den 41:a minuten genom ett kanonskott i ena krysset. Precis innan halvleken var över fann de sedan en väg genom ÖSKs högerförsvar. En frispelad motståndare fick tid att både sikta och placera en markboll vid ena stolpen från straffområdesgränsen.

Inte blev det bättre av att Motala sedan i början av andra halvlek kan öka på till 3-1. Filip Rinne kan bara parera ett hårt långskott och en Motalaspelare hugger på returen.  Resten av halvleken är spelet rätt jämnt och dessutom chansfattigt. Med ungefär en kvart kvar har August Wiklund en bra möjlighet att reducera efter en fin inspelning parallellt med mållinjen från Martin Springfeldt.

Sammanfattningsvis får man väl säga, att det inte var någon bra match från ÖSKs sida. Laget tappade boll alldeles för ofta, vilket gjorde att det blev svårt att få igång något organiserat anfallsspel. Antingen höll man bollen tills dess man blev av med den eller så blev det en chanspassning utan någon riktig mottagare. Filip Rinne var som vanligt stark i närkampsspelet, men borde kanske ha kunnat styra skottet som föregick 3-1 målet bort från mål på ett bättre sätt. I backlinjens märktes Hugo Eriksson och Carl Ekstrand Hamrén mest. På mittfältet brast det tyvärr en hel del i speluppbyggnadsfasen.  Beträffande anfallet tycker jag nog att Martin Springfeldt inte får lika bra betalt för sin snabbhet och genombrottsförmåga som han får då han spelar längs en av kanterna. Typiskt nog kom vad som väl var ÖSKs bästa anfall i matchen, då han tillfälligt dragit sig ut på vänsterkanten.

Matchfakta:
23. 1-0 Anton Westerlund
41. 1-1 Valon Silka
45. 1-2 Isuf Krasnici
53. 1-3 André Rakos

Laguppställning: Filip Rinne – Edwin Ahlnäs, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Hugo Eriksson – Rikard Hallgren (59), Amel Rastoder (72), Anton Westerlund, Lukman Murad – August Wiklund, Martin Springfeldt
Avbytare: Carl Jägerhill (59), Henning Nordvall (72), Simon Glännestrand (79), Andreas Klingström (86), Joel Nilsson, Oscar Fardelin

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.