Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Premiär och generalrepetition?

ÖSKs U17-trupp spelade sin första träningsmatch igår och det kan mycket väl även ha varit den sista innan spelet i ligacupen drar igång den 7:e mars mot Syrianska FC. Till helgen som kommer skall killarna nämligen vara i Göteborg för finalspel i futsal-SM.

Igår var det som sagt match och på bortaplan besegrades Västerås SK med komfortabla 4-0. Lagets tränare Rickard Torstensson konstaterar i en kort notis på ÖSKs officiella websida, att man lyckades bra på det man tränat under den senaste tiden – nämligen försvarsspelet. Så mycket bättre än en nolla i kolumnen för insläppta mål kan det väl inte gå defensivt sätt. Att laget dessutom gjorde fyra mål framåt var så att säga en extra bonus.

Bloggen har faktiskt ännu inte lyckats få någon klar bild över hur årets trupp ser ut. Av laguppställningen att döma innehåller truppen både veteraner som Joel Nilsson och Jonathan Ludberg som redan förra året spelade med U19. Lite av veteraner är väl även spelare som David Holm, Felix Möller, Mikael Loön och Mirza Turan. De spelade med U17 redan förra året och gör nu sin andra säsong på den nivån.

Dessutom fanns det med några 98:or i gårdagens trupp. Av ÖSKs inför-artikel att döma ingår mittbacken Alex Hahne och målvakten Adam Nilsson i U17-truppen. Utöver dem deltog igår även Burin Jankeaw, Oskar Sandberg och Ebrima Jaiteh, vilka lånats in från U16. Den sistnämnde är liksom vänsterbacken Albin Ödberg nykomling hos ÖSK. Jaithe kommer från Hällefors och Ödberg från Karlslund.

Matchfakta (från ÖSKs websida):
0-1 David Holm (Alex Hahne) 18′
0-2 William Gunnarsson (Jonathan Lundberg) 41′
0-3 Jonathan Lundberg (Felix Möller) 43′
0-4 Michael Yanez (Joel Nilsson) 58′

Laguppställning:
Kalle Westdahl – Tim Bergström (ut 65′) – Alex Hahne (ut 45′) – Viktor Franssila (ut 65′) – Albin Ödberg – Joel Nilsson – Mirza Turan (k) – Jonathan Lundberg – Felix Möller – David Holm (ut 65′) – William Gunnarsson
Inbytta: Adam Nilsson (in 45′), Micha Yanez (in 45′), Burin Jankeaw (in 65′), Oskar Sandberg (in 65′) och Ebrima Jaiteh (in 65′)

ÖSK: Övertygande seger mot VSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.