Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Rynninge

ÖSKs U19-lag och Rynninge säsongsdebuterade på Behrn Arena i en match som slutade med klar seger för Peder Hessels mannar. Matchen var från början utannonserad med ett svartvitt U21-lag som motståndare till Rynninge, men på den punkten fick man ändra sig efter det att Atlantic Cup kom in i bilden med sina tre matcher. U21-laget fick ta sig an Sirius redan igår och det föll på U19 att göra upp med RIK.

Rivstart för Rynninge.
Gästerna fick en snabbstart med ett nickmål på en frispark redan efter tre och en halv minut. Jag tyckte att det såg ut som ett snyggt självmål, men Rynninge skriver i sin matchrapport att det var Martin Jatko som nickade in bollen och då var det säkert på det viset.

Svårt vid fasta.
Fasta situationer skulle sedan visa sig bli vad som i första hand kom att skilja lagen åt (målmässigt). Den var i första hand den tidigare ÖSK-talangen Sandro Pavicevic, som nu är tillbaka i stan (och hos Rynninge) efter några år hos norrköpingsklubben Smedby AIS, som ”ställde till” det. Rynninges andra mål var väl egentligen det enda av baklängesmålen som kan klassas som spelmål. Filip Rinne i ÖSKmålet gör först en jätteräddning, men när sedan ÖSK-försvaret inte förmår att rensa bort bollen kan Sandro hålla sig framme och rulla in bollen. Rynninges tredje mål nickade han sedan direkt in på en hörna. Även Rynninges fjärde mål kom på en fast situation. Vid en tilltrasslad situation vid första stolpen efter en hörna var Sandro den sista rynningespelaren med en fot på bollen.

Tre mål på 26 minuter.
Rynninges tre första mål kom tidigt i matchen och redan efter 26 minuter stod det 0-3. Under den första halvtimmen fanns det inte så mycket att glädjas över i ÖSKs spel, även om man bortser från de tre baklängesmålen. Den sista kvarten såg det sedan bättre ut och ÖSK fick betydligt bättre ordning på sitt spel. Man var till och med uppe några gånger och hotade rynningemålet. Dock resultatlöst.

Bättre i andra.
Den positiva trenden höll i sig under den andra halvleken. Rynninge var visserligen fortfarande bättre, men inte så mycket bättre att det motiverade något ytterligare mål. Det blev det ändå, då Sandro och ÖSK-försvaret hjälptes åt att få in en boll bakom Kalle Westdahl, som planenligt tagit över som målvakt för den andra halvleken. ÖSKs tröstmål gjordes sedan av Carl Jägerhill. Det är alltid skönt med ett tröstmål och det gjorde ju trots allt, att ÖSKarna spelade jämnt med Rynninge under den sista timmen.

Seniorer mot juniorer.
Den stora skillnaden mellan lagen i den här matchen får väl sägas vara att på den ena sidan stod det seniorer och på den andra juniorer, vilket väl på sätt och vis bekräftades av att tre av de fyra baklängesmålen kom på fasta situationer. ÖSKarna hade inte tyngd (och erfarenhet) nog att ta hand om sina motståndare i det egna straffområdet på ett tillräckligt avväpnande sätt. Rynninge visade dessutom upp ett rörligt och bra spel, som gjorde att ÖSKs spelare inte kom åt dem speciellt bra i spelet ute på plan heller. En välförtjänt seger för Rynninge som säkert gav ÖSK en hel del nyttigt att tänka på när det gäller organisationen av försvarsspelet.

Flera ÖSK-talanger hos Rynninge.
Hos ÖSK som av olika anledningar saknade samtliga spelare från Spetsgruppen debuterade Yxhultsförvärvet Hugo Eriksson som högerback. Hos Rynninge sågs flera spelare som passerat genom ÖSKs talangutveckling. ÖSKarnas baneman Sandro Pavicevic är redan nämnd. Dessutom spelade Simon Leonidsson från start bredvid Sandro i ett tvåmannaanfall. Viktor Lindqvist, som väl än så länge bara provspelar, kom in i andra halvlek och förra sommarens ÖSK-dödare Haris Karahmet gjorde en kvartslång debut efter sin knäskada.

Matchfakta: ÖSK U19 – Rynninge IK 1-4
04. 0-1 Martin Jatko
24. 0-2 Sandro Pavicevic
26. 0-3 Sandro Pavicevic
59. 0-4 Sandro Pavicevic
74. 1-4 Carl Jägerhill

Laguppställning: Filip Rinne (46) – Hugo Eriksson (78), Oscar Fardelin (73), Oskar Ålgars (k), Edwin Ahlnäs (46) – Max Lindborg (60), Amel Rastoder (46), Jonathan Lundberg (60), Joel Nilsson – August Wiklund, Martin Springfeldt (78)
Avbytare: Kalle Westdahl (46), Rikard Hallgren (46), Carl Jägerhill (46), David Holm (60), Mikael Loön (60), Gustav Fardelin (73), Andreas Klingström (78), Henning Nordvall (78)

Rynninge IK: Sandro tillbaka i Rynninge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.