Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P-O om van Heerden

NA har intervjuat Per-Ola Ljung om hur han såg på Marc van Heerdens provspel efter det att ÖSK spelat klart sina tre träningsmatcher. P-O upprepade vad han redan tidigare sagt beträffande van Heerdens styrkor i det offensiva spelet. Däremot har han (mig veterligt) aldrig sagt något alls om van Heerdens defensiva kvaliteter. Han vill dessutom hålla öppet för vad som kan hända på spelarmarknaden.

Jag får definitivt intrycket att man inte ser van Heerden som ett förstaalternativ för vänsterbacksplatsen. Även om offensiven är bra så är har man sett brister beträffande defensiven. ÖSK stänger inte dörren helt men verkar ha ett annat alternativ som man värderar högre.

Samtidigt börjar det bli knappt om tid. P-O Ljung talar om den 31 mars då transferfönstret stängs, men ett förstahandsval för vänsterbackplatsen måste in betydligt tidigare för att kunna skola in sig i lagets spelsystem innan allvaret blir allsvenskt. ÖSK möter Falkenberg den 1 mars och åker sedan på träningsläger igen den 3:e mars. Tills dess bör man nog ha gjort klart rekryteringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.