Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slutspelat i distriktscuperna

Redan igår fick örebrodistriktets flicklag lov att konstatera, att det för deras del var slutspelat i 97:orna distriktscup. Idag fick idag pojkarna göra samma tråkiga konstaterande.

Flickor.
I den för örebroflickorna betydelselösa matchen mot Västergötland gav Sabina Forsberg ÖLFF ledningen med 1-0. Västergötland som hade en semifinalplats att spela för gick sedan upp till en 4-1 ledning och behövde sedan bara ett mål till för att ta sig vidare. Deras förhoppningar grusades dock av Freja Olofsson som gjorde 2-4. Då räckte det inte att västergötskorna till slut även ”fick” sitt femte mål. Skåne var vidare till semin tack vare en ett mål bättre målskillnad.

Pojkar.
Pojklaget hade däremot allt i egna händer. Ett oavgjort resultat mot Västergötland skulle räcka för att ta sig till semin. Utifrån de inledande matchresultaten såg detta väl inte helt omöjligt ut. Västergötland visade sig dock vara det starkare laget och kunde gå till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Då hjälpte Felix Möllers reducering i andra halvlek till 3-1 inte speciellt långt. Västergötland gick utan poängförlust till semifinalerna.

För ÖSKs 97:or återstår nu att koncentrera sig på Futsal-slutspelet i slutet av februari/början av mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.