Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandat i distriktscuperna

ÖLFF:s två 97-lag spelade idag sina första matcher i distriktscupernas slutspel. Vilka trots namnet bara är ett mellanspel – gruppsegrarna går till semifinal. Resultatet blev en vinst och en förlust.

Flickor.
Jag trodde, att det ÖSK-dopade flicklaget skulle ha bra möjligheter att ta sig vidare från Slutspelet. ÖSK Söders 97-or har ju visat att de hör hemma i den absoluta sverigetoppen två år i rad. Men det blev en rejäl förlust mot Skåne som vann med 4-0. Rättvist verkar det dessutom ha varit. Eftersom Skåne och Västergötland i går spelade oavgjort är Skånes ledning nu ointaglig för örebroarna del. Match i morgon mot Västergötland som måste vinna med en femmålsmarginal för att ta sig förbi Skåne. Så det lär bli en hård match.

Pojkar.
Om flickorna överraskade negativt så får man väl säga att det var tvärtom för pojkarna. Skåne, som var dagens motståndare, brukar ha riktigt bra ungdomslag med starka ungdomsföreningar som Malmö FF, Helsingborgs IF och Landskrona BoIS. I årets upplaga spelar bland annat Jordan Larsson och Måns Herrmann. Den senare stor dominant på Elite Hotel Cup år 2012.

Det (på papperet) starka motståndet verkar dock inte ha bekymrat örebroarna nämnvärt. David Holm gav sitt lag ledningen redan i den andra minuten och kunde dessutom öka på till 2-0 innan halvtidspausen. I den andra halvleken fastställde sedan Felix Möller slutresultatet till 3-0. Kul att se att firma Holm & Möller levererar igen.

Pojklaget har nu inför morgondagens avgörande match mot Västergötland målskillnaden på sin sida. Dessa besegrade nämligen bara Skåne med 1-0 och det innebär, att för ÖLFF-arna räcker det med ett oavgjort resultat för att gå vidare.

Örebro – Skåne 3-0 (Tack till Lova Händel för minuterna)
02. 1-0 David Holm
25. 2-0 David Holm
47. 3-0 Felix Möller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.