Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-SM: Båda 97-lagen vidare

I dagens gruppspel i futsal gick ÖSK-lagen i de äldsta ungdomsklasserna vidare till finalspelet i Göteborg. Både pojkarna i P97 och flickorna i F97 vann sina tre matcher. Lite knapphändig information från Katrineholm och SvFF:s informationsskugga gör att Bloggen inte vet så mycket mer om händelseförloppen. Det verkar som om det räcker för matchdomarna att rapportera slutresultaten. Svagt av SvFF med tanke på att det handlade om kvalificering till SM-slutspelet.

Av lite spridda tweets att döma var killarna i P97 aldrig direkt hotade i sina matcher. De tog ledningen och höll den sedan matcherna ut. Flicklaget var däremot illa ute mot Hammarby, när de hamnade i underläge med 3-1. ÖSK anförda av 5-målsskytten (!) Sara Sandberg vände dock på steken och vann matchen med 6-4.

Resultat P97.
Örebro SK Värmbols FC 6-3
Örebro SK – IFK Norrköping 5-2
Örebro SK – Procyon BK 11-1

Resultat F97.
ÖSK Söder – Eskilstuna United 4-2
ÖSK Söder – Hammarby IF 6-4
ÖSK Söder – Smedby AIS 2-0

För finalspelet gäller följande:
Slutspel – 28 februari-2 mars 2014 i Göteborg
De 8 gruppsegrarna från gruppspelet delas in i 2 grupper om 4 lag. Segrande och på andra plats placerade lag i respektive grupp spelar semifinaler och final.

För ÖSK Söders damlag gick det inte lika bra. De inledde visserligen sin gruppspelsdag med en övertygande 11-1 seger över Råtorps IK. Kvällens helt avgörande match mot IK Gauthiod resulterade dock i en klar 5-0 förlust så nu kan damerna koncentrera sig fullt ut på den kommande utomhussäsongen.

I marginalen kan dessutom noteras, att IK Sturehov gick vidare till Göteborgsfinalerna med sitt lag i klass P15.

ÖSK Söder Dam: F17 vidare till slutspelet i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.