Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

När säsonger möts

I morgon (lördag) då ÖSK spelar årets första träningsmatch så finns det andra delar av ÖSK-familjen som fortfarande inte avslutat innesäsongen. Tre svartvita lag har gått vidare till SM-slutspel i futsal och i morgon kommer de att försöka ta sig vidare mot SM-tecknen.

I Hallsberg möter ÖSK Söder Dam motståndare från IK Gauthiod (Grästorp) och Råtorps IK (Karlstad). Söderdamerna var bronsmedaljörer i den här tävlingsformen förra året, men jag har en känsla av att årets lag inte är riktigt lika starkt som det var då. Osvuret är dock bäst. Kvalitet och spelstyrka varierar kraftigt mellan distrikten i futsal, så det är inte omöjligt att laget tar sig vidare till nästa omgång.

Till Katrineholm åker både P17 och F17 för att i tuffa gruppspel försöka ta sig till final. Det är bara segrarna från fyralagsgrupperna som tar sig vidare. Pojkarna möter IFK Norrköping, Procyon BK (Uppsala) och hemmalaget Värmbols FC. För flickorna kommer motståndet från Eskilstuna United, Hammarby IF och Smedby AIS (Norrköping). Svårt att säga hur starka motståndarna är. IFK Norrköping i P17 och Hammarby i F17 kommer nog att kunna bjuda på hårt motstånd, men jag skulle bli förvånad om inte något av de två lagen tar sig till finalspelet. Flicklaget med nästan samma spelare har SM-tecknen från förra året att försvara.

Hur det går för de olika lagen kan man följa via direktlänken ”SM-slutspel i futsal” i högermarginalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.