Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U-serierna

Sammansättningen av U21-, U19- och U17 serierna finns nu tillgänglig hos SvFF (och ÖLFF). För ÖSKs samtliga tre lag gäller att motståndet i år kommer att bli betydligt tuffare än vad det var under förra året. U21-laget flyttas per automatik upp i U21-allsvenskan, medan U19 och U17 tack vare sina seriesegrar fått plats på den högsta serienivån. Som vanligt gäller nog att de exakta datumen för de olika matcherna bara skall betraktas som preliminära. Finjusteringar brukar förekomma för att bättre passa vad som pågår i de berörda klubbarna.

U21.
I U21-allsvenskan har de olika matcherna redan fått datum och tid så i alla fall för början av året så har man nog bestämt hur de skall spelas. ÖSKs motståndare kommer den här säsongen från IF Brommapojkarna, Gefle IF, Åtvidabergs FF, AIK, Djurgården, IF Elfsborg och IFK Norrköping. Seriespelet körs igång kring den 10 mars och ÖSKs första match är borta mot Djurgården den 12 mars.

U19.
U19 börjar sin säsong med ligacupen den 9 mars då man möter Syrianska FF på Behrn Arena. Därefter följer i ligacupens gruppspel matcher mot Assyriska borta och Degerfors hemma. I U19 Allsvenskan som börjar spelas i början av april kommer ÖSK att möta IFK Luleå, Åtvidabergs FF, Syrianska FC, Vasalunds IF, Hammarby IF, IF Brommapojkarna, Älvsjö AIK, IFK Norrköping, Djurgården, Täby FK, Gefle IF, AIK och GIF Sundsvall. Totalt rör det sig alltså om 14 lag i serien, som inte kommer att vara färdigspelad förrän i mitten av oktober. De flesta motståndarna kommer från stockholmsområdet, men det finns också en långresa till Luleå på programmet i slutet av maj.

U17.
Precis som U19 börjar den yngre U-truppen sin tävlingssäsong med ligacupen. Speldagar och motståndare är desamma som för den äldre truppen – förmodligen för att göra det enklare med transporter etc. Den pojkallsvenska serien omfattar 12 lag och ÖSK inleder med en hemmamatch mot Brommapojkarna i början av april. Övriga motståndarlag är IK Oddevold, Vasalunds IF, Assyriska FF, IFK Norrköping, BK Häcken, IFK Uddevalla, AIK FF, Syrianska FC, Lärje-Angereds IF och Carlstad United. Inte riktigt lika starka motståndare här som i U19, tycker jag det verka som – i alla fall inte namnmässigt.

För ÖSKs sportsliga ledning kommer det att krävas en hel del planeringsarbete för att få ihop det i början av mars. Då spelar U21 sin första match, U19 och U17 drar igång med sina ligacuper och ÖSKs A-trupp är på träningsläger i Portugal mellan den 3 och 13 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.