Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam tog nattcupen

Finalvinnare till slut: Bakre raden: Ida Lindell, Vendela Ekstrand Hamrén, Sara Hjelm, Sophie Sörqvist, Camilla Erkisi, Isa Olofsson - Lindberg, Joline Jacobsson och lagkaptenen Matilda Önnegren. Främre raden: Elin Segerstedt, Freja Olofsson, Sara Sandberg, Anna Meier och Klara Thorsén.

Finalvinnare till slut: Bakre raden: Ida Lindell, Vendela Ekstrand Hamrén, Sara Hjelm, Sophie Sörqvist, Camilla Erkisi, Isa Olofsson – Lindberg, Joline Lindberg och lagkaptenen Matilda Önnegren. Främre raden: Elin Segerstedt, Freja Olofsson, Sara Sandberg, Anna Meijer och Klara Thorsén. (Foto: Lillån FK)

ÖSK Söder Dam stod som segrare i den andra upplagan av Lillåns Ladies Night Cup. I en sen final besegrades ett stjärnspäckat lag från Öfvre Adolfsberg med 3-2.  Men vägen till finalsegern var långt ifrån spikrak. Bloggen hade sin utsände på plats under lördagsförmiddagens gruppspel och då var det väl inte mycket som tydde på, att laget skulle klara av att gå hela vägen. Turneringen inleddes med en klar förlust mot ett välspelande och bollskickligt talanglag från KIF Örebro och de två efterföljande segrarna mot Hallsbergs BK och Garphyttans IF såg inte övertygande ut. Speciellt mot Hallsberg var det tungt. Det tog 17 av de utmätta 20 minuterna innan Freja Olofsson kunde göra det viktiga första målet.

Förlusten mot KIF Talang innebar dessutom  att Söder fick lov att ta den längsta vägen genom slutspelet. En svårframkomlig väg av resultaten att döma. I åttondelsfinalen besegrades de försvarande mästarinnorna från Frövi IK med 2-1 efter straffar. I kvartsfinalen mot IF Eker behövdes det också straffsparkar för att kora segraren. Straffar behövdes visserligen inte i semifinalen mot Sköllersta IF, men knappt verkar det ha varit ändå eftersom slutresultatet blev 1-0.

I finalen väntade som sagt Öfvre Adolfsberg som toppat laget med tvillingarna Hammarström och även hade andra fd. KIF Örebroprofiler som Hanna Åbom och Caroline Näfver i sin laguppställning. Det visade sig bli Söders framtidstalanger som tog segern över Öfvres slocknade stjärnor. Söders finalmål gjordes av ungdomarna Klara Thorsén (-97), Freja Olofsson (-98) och Anna Meijer (-97). Priset till matchens lirare i finalen gick till Söders målvakt Ida Lindell.

Anna Meier: Pricksäker ribbträffare.

Anna Meier: Pricksäker ribbträffare. (Foto: Lillån FK)

I specialtävlingen Shoot-out (där det gäller att träffa ribban) tog ÖSK Söder kvällens andra seger genom pricksäkra Anna Meijer.

Lillån FK: VINNARE 2014: ÖREBRO SK SÖDER
Lillån FK: Vinnare i Shoot Out – ANNA MEIJER
Söder Dam: Seger i Ladies night Cup

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.