Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar två spelare

ÖSK skriver på sin hemsida, att man tar in två spelare för att provträna med klubben. Det rör sig om målvakten Emil Magnusson och den kanadensiska försvaren Jamar Dixon.

Emil Magnusson (1985) kom till IK Brage under sommarfönstret förra året efter det att Brages förstemålvakt Patrik Carlström sålts till AIK. Under hösten blev det sedan bara två matcher för hans del, eftersom Brage lånade in den rutinerade Tim Markström från Hammarby.

IK Brage: Emil Magnusson ansluter
DN: Reservmålvakten ska ta Hamarbys skott

Att Magnusson inte har något kontrakt med Brage beror inte på att klubben inte vill ha honom – tvärtom faktiskt. Dalarnas Tidning skriver (i en artikel som mest handlar om annat):
Sundström meddelar även att man är på god väg att lösa målvaktsfrågan.
Förstavalet på den posten är Emil Magnusson, som tillhörde Brage under förra hösten.
– Vi vill satsa på Emil, säger Sundström.
Men något kontrakt finns ännu inte. Allt hänger på om Brage lyckas hitta ett arbete åt den storväxte målvakten.


Kanadensaren Jamar Dixon representerade under år 2013 det skånska div 2-laget BW90. Beträffande Dixon skriver ÖSK att han är en försvarare, men andra referenser på internet anger att han spelat på mittfältet och i ett fall till och med som anfallare.

Tanken från ÖSKs sida är att man skall testa båda spelarna i en internmatch på fredag (om vädret tillåter).

4 kommentarer – kommentera

Fröding

Jag såg målvakten i U21 match och mot Hammarby och det känns som en intressant spelare att testa… bra längd på honom oxå.. ska bli spännande och se både han å jamar dixon

Tommy

Har svårt att se hur en kanadensisk div. 2 försvarare ska vara bättre än en U-19 landslagsförsvarare som man redan har i klubben! Svårt att förstå hur klubben tänker när man överväger att signa en sån när man har både bättre och garanterat mer ekonomiska lösningar internt! Varför är det så svårt för ÖSK att våga satsa på sina egna duktiga ungdomar? Nöj er med dagens trupp och lyft upp Westerlund, Lipovac och Murad så visar ni sponsorer, supportrar och framför allt alla ÖSKs ungdomledare precis det alla hoppas på och vill se nämligen egna talanger i A-truppen.

Ficedula hypoleuca

Det skadar aldrig att låta intressanta spelare träna med ÖSK för att man skall få en bättre uppfattning om vad de kan och inte kan. Ayanda Nkili, för att ta ett närliggande exempel, kom ju från en div 3-klubb, men visade sig ändå vara ett riktigt fynd.

Mackan

Tommy,

Jag förstår hur du tänker och håller med. Att se ÖSK-produkter ta för sig i Allsvenskan är fantastiskt och något som klubben strävar efter naturligtvis. Men vilka av de tre ungdomar du nämner skulle kunna gå in och fylla en roll vänsterback i allsvenskan? Där finns det – i mitt tycke i alla fall – ett hål i ÖSK:s lagbygge just nu. Och jag förstår att man tittar extern för att täppa till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.