Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacuperna inplanerade

Fotbollförbundet (eller om det var Svensk Elitfotoll) introducerade förra året en cuptävling i mars-april för ungdomsklasserna U17 och U19. Konceptet togs emot på ett positivt sett, främst för att det innebar en möjlighet att spela riktiga tävlingsmatcher en månad tidigare än vad som tidigare varit fallet. ÖSKs U17-lag klarade sig dessutom väldigt bra i turneringen och blev till slut tvåa efter en finalförlust mot AIK.

Inte så konstigt därför, att turneringen dyker upp igen i årets tävlingsprogram. För ÖSKs del innebär årets tävling att man i gruppspelsfasen kommer att få möta Assyriska FF, Syrianska FC och Degerfors IF.  Matcherna ligger samordnade så man möter samma lag samma dag med både U17 och U19. Bra om man vill samordna transporterna och mindre bra om man är kort om folk och vill använda spelare på båda nivåerna (Inget problem för ÖSK dock). För ÖSKs del ser programmet ut på följande sätt:

9 mars. Syrianska hemma
16 mars Assyriska borta
23 mars Degerfors hemma

Nu är det iofs. inte helt säkert att matcherna kommer att spelas exakt på de dagarna. De berörda klubbarna får diskutera fram de datum som passar dem bäst.

För ÖSKs del, om man tänker i framkomlighetstermer, så ser dessa motståndare överkomliga ut. Assyriska och Degerfors mötte man förra året och besegrat både hemma och borta. Nu är det ju inte samma spelare som får delta i tävlingen – alla har ju blivit ett år äldre. Min bedömning är dock, att årets lag i de två klasserna kommer att vara starkare än vad de var förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.