Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berglund valde Öster

Oscar Berglunds namn kom för några dagar sedan upp som en tänkbar andremålvakt hos Sportklubben. Berglund hade ju bestämt sig för att lämna sin nuvarande klubb GIF Sundsvall, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Han har tidigare uttryckt ett intresse av att komma tillbaka till Örebro, uppvuxen som han är med Adolfsberg som moderklubb.

Nu blev det inte så. Idag meddelade Östers IF att de skrivit ett tvåårskontrakt med den långe målvakten. Att det blev Öster i Superettan snarare än ÖSK i Allsvenskan är dock inte så konstigt. Att Berglund ville lämna Sundsvall verkar i första hand ha berott på att han var på väg att förlora sin plats som förstamålvakt i klubben. Efter ett antal år på bänken i Helsingborg var detta inte något han såg fram emot utan han valde att lämna klubben. ÖSK med Oscar Jansson, som bara kunde erbjuda honom en ersättarroll, kändes nog därför i nuläget  inte som något väldigt hett alternativ för hans del.

Öster var däremot säkert mer intressant för honom ur konkurrenssynpunkt. Speciellt som han haft Östers nya tränare Roberth Björknesjö som tränare i Assyriska under en av de två säsonger han var utlånad dit (2009). Då fick han stå i 24 matcher i Superettan, vilket säkert bidrog till att han kände sig mer motiverad att gå till Öster. I Helsingborg med bland annat P-O  Ljung i tränarstaben fick han ju inte stå alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.