Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Finaldag i futsal

På trettondagen avgörs DM-finalerna i futsal och ÖSK-lag är med i nästan var och varannan match. Fyra lag har möjlighet att bli DM-mästare och av de fyra får väl tre i alla fall räknas som favoriter.

Osvuret är dock bäst även i det här fallet. ÖSK Söders damer spelade 0-0 i gruppspelet mot sina semifinalmotståndare från Lillån FK. Fast jag har en känsla av att man kanske inte gick för hundra procent i den matchen, med en serieseger som redan var bärgad.

Även killarna i P17 såg länge ut att vara på väg mot en obruten segersvit i gruppspelet bara för att torska mot Karlslunds IF i den sista matchen (med seriesegern i praktiken redan klar).  Med en semifinalseger mot BK Forward visade KIF att de nog kan bli en väl så tuff motståndare för Magnus Carlssons väldrillade lag.

Stora favoriter får man väl ändå säga att laget i den äldsta flickklassen är. De slog KIF Örebro – sina blivande finalmotståndare – med 5-0 i gruppspelet och om inte KIF kommer med några verkliga överraskningar i sin laguppställning får ÖSKs duktiga tjejer räknas som skyhöga favoriter.

ÖSKs yngre pojklag i P15 fick i somras stryk av IK Sturehov i utomhus-DM (för P14). Då vann Sturehov som dominerat åldersklassen i flera år med klara 5-0. Sedan dess har nog styrkeförhållandena ändrats en del till ÖSKarnas fördel. Någon som till exempel segern i Örebrocupen mot just Sturehov kan vara ett tecken på. Men det krävs en maxprestaion för att klara av att besegra Sturehov ytterligare en gång inom loppet av en vecka.

Så här ligger ÖSKs matcher tidsmässigt.

Datum Dag Tid Händelse Lag/Tävling Plats
06 jan mån 11:00 Söder Dam – Lillån FK
Futsal-DM semi Nya Idrottshuset
06 jan mån 15:00 ÖSK P99 – IK Sturehov Futsal DM-final Nya Idrottshuset
06 jan mån 16:00 Söder F97 – KIF Örebro Futsal-DM final Nya Idrottshuset
06 jan mån 17:00 ÖSK P97 – Karlslunds IF Futsal DM-final Nya Idrottshuset
06 jan mån 18:00 Futsal Dam DM final Futsal DM-final Nya Idrottshuset
06 jan mån 19:00 Futsal Herr DM final Futsal DM-final Nya Idrottshuset

Utöver ÖSKs matcher är det väl främst semifinaler och finalen i herrklassen som är av intresse. De fyra semifinallagen är FK Bosna 92, Rynninge IK, Örebro Futsal Club och Latorps IF. Både Karlslund och BK Forward är således redan utslagna. Latorp får väl sägas vara den stora överraskningen så här långt bland herrseniorerna.

Samtliga matcher spelas i Nya Idrottshuset där den första damsemifinalen mellan IFK Kumla och Frövi IK kl. 10:00 inleder en intensiv futsaldag.

ÖLFF: Futsal – DM-Slutspel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.