Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM – inledande finalframgångar

Idag började slutspelet i årets (eller är det förra årets) futsal-DM på riktigt. Bloggen hade tänkt sig att ha en representant på plats, men en besvärlig förkylning förhindrade detta. Det fick bli rapportering via ÖLFF:s hemsida i stället.

ÖSK hade båda pojklagen i elden och dessutom skulle någon finalmotståndare kvalificera sig. Jag hade nog tänkt att P15 – det yngre pojklaget – skulle kunna få det rätt besvärligt, medan P17 skulle få en enklare resa. Det verkar ha gått tvärtom.

P15 spelade så sent för några dagar sedan final i Örebrocupen mot Karlslunds IF och nu skulle lagen mötas igen. Då slutade matchen mållös och oavgjord varpå KIF vann straffsparkarna. Idag blev det fler mål och det var ÖSK som var produktiva redan från matchinledningen. Efter tre minuter stod det 2-0 och även om KIF kom lite närmare tack vare ett självmål av ÖSK blev det till slut en klar seger med 6-1.

Till och med Karlslund tyckte att det var rättvist.

Efter vinsten i semifinalen åkte man direkt till Kristinehamn för att vara med i Mc Donalds Cup. Där vann man eftermiddagens två matcher. I morgon fortsätter man i Kristinehamn och sedan blir det futsalfinal mot IK Sturehov på måndag.


P17 mötte Rynninge IK, som man lätt slog med 7-0 i gruppspelet. Idag gick det dock trögare – kanske för att RIK hade förstärkt laget med bland annat Karslundsförvärvet Rodin Deprem och Tidjani Diawara, 98:an som redan debuterat i Rynninges A-lag.


Micke Loön gav ÖSK ledningen efter 6 minuter, Depren utjämnade tre minuter senare och det var inte förrän efter 15 minuter (matchtiden är 24 effektiva minuter) som ÖSK kunde ta ledningen genom Felix Möller. Några minuter senare rasade dock RIK och ÖSK gjorde tre mål på tre minuter. Kanske var det så att RIK blev trötta eller så malde de bollskickliga ÖSKarna ner sitt motstånd. Det brukar gå så när man spelar mot det här laget. Slutresultatet belv sedan en säker seger med betryggande 6-2. I finalen väntar Karlslund som besegrade BK Forward med 4-3 i en tät och oviss match.


I den ensamma semifinalen i F17 besegrade KIF Örebro IK Sturehov med 2-1. Som belöning får de nu möta ÖSK Söder i finalen på måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.