Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berglund till ÖSK?

Enligt Sundsvalls Tidning är ÖSK en av två intressenter att ta över kontraktet för GIF Sundsvalls målvakt Oscar Berglund. Den andra intresserade klubben skall vara Östers IF. Den 29-årige Berglund har varit Giffarnas förstemålvakt under de två senaste åren – det första året i allsvenskan och i år i Superettan. Mot slutet av säsongen togs dock hans plats av Tommy Naurin som verkar vara den målvakt klubben vill satsa på som förstemålvakt detta år.

Berglund har ett år kvar på sitt kontrakt med Sundsvall, men verkar ändå vara den som tagit initiativet till ett eventuellt klubbyte. Magnus Sköldmark hos ÖSK vill den här gången inte säga mer än att det är ett intressant namn. Om han finns med på någon av ÖSKs listor vet vi inte. Däremot vet vi ju att ÖSK gärna skulle vilja låna ut Jacob Rinne till någon klubb i Superettan för att denne skall få speltid. Varför Berglund skulle vilja gå från positionen som andramålvakt i Sundsvall till samma situation i ÖSK är oklart. Kanske känner han att han vill flytta hem igen – hans moderklubb är ju Adolfsberg. Dessutom skulle han väl kunna få ett kontrakt som sträcker sig längre än det år han har kvar i sin nuvarande klubb. Hos Öster borde han i alla fall kunna utmana om förstaplatsen på ett annat sätt än vad som är möjligt i ÖSK så länge Oscar Jansson finns kvar i klubben.

För ÖSKs tränarstab är Berglund inte en helt okänd storhet. Han hade nämligen Per-Ola Ljung som sin tränare då han representerade Helsingborgs IF. För ÖSKs del känns en värvning av Berglund som vettig. Han är tillräckligt bra för att kunna hoppa in som ersättare om något skulle hända Oscar Jansson. Återstår att se om han anser att andraplatsen hos ÖSK är tillräckligt attraktiv för att han skall komma hem igen. Att vara andramålvakt är i och för sig någonting han tränade på under sju år i Helsingborg.

NA: Berglund: Nära göra klart med annan klubb
EliteFootball: Spelarprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.