Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ändrade motståndare i Atlantic Cup

Det definitiva spelprogrammet för Atlantic Cup i Algarve föreligger nu och jämfört med de motståndarlag som presenterades i samband med att ÖSK gick ut med informationen om turneringen har det skett en del förändringar. I stället för danska Midtjylland möter ÖSK SV Mattersburg. Dessutom blir den isländska motståndaren inte Breidablik UBK utan FH Hafnarfjordur. Den sista matchen i turneringen spelas dock mot tidigare namngivna FC Slovan Liberec.

Av de tre motståndarlagen bör väl ÖSK i alla fall kunna slå de två första. Utan att veta något om Hafnarfjordur så kan man väl tycka, att islänningarna inte kan vara så där jättebra, även om de förra året blev tvåa i ligan.  SV Mattersburg är en klubb som verkar ha halkat efter en del i den österrikiska konkurrensen. Efter att halva säsongen spelats ligger de på en placering i mitten av 1. Liga (vilket med sedvanlig namninflation skall uttydas som den näst högsta serien i landet).

FC Slovan Liberec som ÖSK kommer att möta i den tredje matchen är däremot en motståndare av en helt annan kaliber. De har nyligen kvalificerat sig för fortsatt spel i utslagningsdelen av Europa League och bör således vara bättre än alla  allsvenska klubbar (som ju inte alls kom lika långt).  I gruppspelet slog de bland annat ut den tyska Bundesligaklubben Freiburg och spelade oavgjort 1-1 både borta och hemma mot Sevilla.

140205  Örebro SK – FH Hafnarfjordur
140208  Örebro SK – SV Mattersurg
140210  Örebro SK – FC Slovan Liberec

NA: ÖSK till svenska ödesarenan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.