Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen Futsal 2013 – dag 1

En bra dag för de ÖSK-lag som var i spel under den första cupdagen. Framgångarna kröntes av två klassvinster – dels i P98, den äldsta pojkklassen och dels i P02. För flickorna i F98 som jag trodde skulle ha de bästa möjligheterna att ta förstaplatsen gick det inte riktigt lika bra. Ett lag utslaget i semifinalen av Lillån och ett lag som inte gick till slutspel.

Hahne med pokalen

Alex Hahne med segerpokalen.

Bloggen var på plats i Mellringehallen under stora delar av dagen och såg P98-orna leverera en klart godkänd insats. Båda lagen från elittruppen gick vidare till slutspelet. Lag 2 fick lite oturligt se sig slagna av IFK Kumla i kvarten, men lag 1 höll ställningarna ända till dess att kvällens sista skott avlossats.

ÖSK P98 - segrare i Örebrocupen futsal 2013.

ÖSK P98 – segrare i Örebrocupen futsal 2013.

Finalsegern med 3-1 mot Syrianska Eskilstuna IF såg väl aldrig riktigt hotad ut. Men på vägen till finalen behövdes det båda tur och skicklighet för att lotsa laget ända fram. Ett sent utjämnande mål i den sista gruppspelsmatchen mot Sturehov och ett lika sent segermål mot IFK Kumla i semifinalen gav laget de resultat som behövdes för att säkra en plats i finalen.

Lagets hemsida: Örebro cupen segrare!

ÖSKs cupvinnare i klass P02 (Foto: Lagets hemsida)

ÖSKs cupvinnare i klass P02 (Foto: Lagets hemsida)

I klass P02 som spelade i Idrottshuset vann ÖSK Vit lag 1 samtliga sina sex matcher med den sammanlagda målskillnaden 18-2. I finalen besegrades Glanshammar med hela 5-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.