Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen – futsal 2013

I morgon börjar man spela Örebrocupen i futsal. Till skillnad mot sommar-/utomhuscupen är detta i första hand en lokal cup, där antalet deltagande lag från andra distrikt är relativt få. En nyhet för årets cup är att man skippat finaldagen utan man spelar klart varje klass från gruppspel till final på en och samma dag.

Under morgondagen (fredag) avgörs de två äldsta klasserna P98 och F98 samt P02. Matcherna spelas i Mellringehallen och Idrottshuset. Eftersom alla matcher i klasserna avgörs på samma arena kommer det att vara lätt att följa klasserna från start till mål.

För ÖSKs del gäller att klass P98 kommer att avgöras i Mellringehallen. ÖSK ställer upp med två lag från sin elittrupp och ett lag från breddgruppen. 98-orna har inte spelat något seriespel i futsal tidigare i år, eftersom det inte är en DM-klass. Det återstår att se hur pass vassa de är. Fast det gäller nog de flesta av de andra lagen också. Sett till årets resultat utomhus bör ÖSKs förstalag tillhöra favoriterna.

I klassen F98 deltar ÖSK med två lag. ÖSK Söder Dam skriver på sin Facebooksida, att man kommer till spel med ett starkt förstalag, eftersom man ”lånat in” spelare som spelat DM-grundserien i F97. Bland annat deltar Freja Olofsson, Sabina Forsberg och Sara Sandberg, vilka under hösten varit uttagna till SvFF:s breddelitläger. Att Sara (som är 97:a) kan vara med beror på att en överårig spelare har tillåtelse att vara deltaga. Bland motståndarna i klassen finns så pass starka lag som BK 30 Västerås och QBIK från Karlstad.

I klassen P02 (som än så länge ligger utanför Bloggens intresseområde) ser jag att ÖSK har 6 lag anmälda. De spelar precis som flicklaget sina matcher i Idrottshuset.


Det är svårt att ha rätt jämt. Det blev direkt mothugg beträffande hur F98 kommer att disponera sitt lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.