Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK till Atlantic Cup

ÖSK skriver på sin hemsida, att man fått och accepterat en inbjudan att deltaga i Atlantic Cup i Algarve i början av februari.  Tre matcher finns inplanerade för ÖSKs del i något som eventuellt skulle kunna vara ett gruppspel. Dessa är:

140205 Örebro SK – FC Midtjylland
140207 Breidablik UBK – Örebro SK
140210 Örebro SK – FC Slovan Liberec

Eventuellt spelas det någon placeringsmatch efter detta. Detta framgår dock inte av den ofullständiga information som för närvarande finns på cupens websida. Enligt websidan pågår cupen fram till den 13 februari så det finns i alla fall tidsmässigt plats för en match till. En av personerna bakom den här träningscupen är för övrigt den i Sverige inte helt okände Stefan Schwartz.

Deltagandet i cupen ställer onekligen ÖSKs försäsongsplanering på huvudet. Enligt den tidigare planeringen hade man tänkt sig ett upplägg som påminde en hel del om fjolårets. Alltså några inledande matcher mot mindre kvalificerat motstånd. I år fanns BK Forward, Nyköpings BIS och ett dubbelmöte med IK Brage med på det schemat. Hur det blir med de matcherna vet vi ingenting om ännu. Eventuellt kan de ändå spelas med ett lag som består av de spelare som inte får åka med till Portugal samt spelare från U19/U17. Alltså med lag som ser ut som de som brukar matchas i U21-serien.

Bloggen kan väl inte låta bli att tycka, att den här turneringen ligger lite väl tidigt för att passa in i en välplanerad försäsong. Det blir ett rätt intensivt matchande mot kvalificerade motståndare (i alla fall två av  motståndarlagen).

NA: Ännu en Portugalresa för ÖSK – klart för Atlantic cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.