Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Helgens matcher

De flesta av ÖSKs lag har så här långt levererat en bra inomhussäsong. Trots att inget av lagen egentligen fokuserar på futsal – fast det gör inte så många av motståndarna heller, förstås.  Den här helgen som just är på väg att ta slut har det dock gått trögare.

P17.
Med seriesegern säkrad, om än inte i teorin men väl i praktiken, så fick ÖSKarna se sig besegrade av Karlslunds IF.  Efter ett 5-3 underläge i halvtid tog sig ÖSKarna upp till 5-5, men det var Karlslund som gjorde de två avgörande målen. ÖSKs målgörare var Viktor Franssila (2) samt William Gunnarsson, Jonathan Lundberg och Mikael Loön. Däremot blev det inga mål för trion Felix Möller, Michael Yanez och Hampus Lind, som brukar komma med i de flesta matchprotokoll.  Det kan väl ha varit det som fick matchresultatet att svänga över till Karlslunds fördel. ÖSK och Karlslund avslutade serien på lika många poäng, men ÖSKs målskillnad var 40 mål bättre efter de sex matcherna.

Söder Dam.
Precis som killarna i P17 var ÖSK Söders damlag obesegrade i gruppspelet fram till idag. Det är de även efter dagens match, som dock innebar en poängförlust eftersom varken Söder eller någon av Lillå-spelarna lyckades göra mål. Matchen slutade alltså 0-0. Seriesegern innebär att laget slipper spela någon kvartsfinal utan har direktkvalificerat sig till semifinalerna.
ÖSK Söder Dam: Avslutar med 0-0 mot Lillån FK
Lillån FK: 0-0 mot Söder i epilogen.

Söder Herr.
För dagens, relativt sett, bästa prestation svarade Söders herrlag. Deras futsalsäsong har visat sig både försvarsstark och målfattig. Kombinationen minst gjorda mål men även minst insläppta mål placerar dem på en delad förstaplats när en omgång återstår att spela. Tyvärr har Närkes Kil och Frövi, som ligger före dem i tabellen en bättre målskillnad, vilket gör att killarna nog måste lita på att något av de andra lagen snubblar till i jakten på en plats i DM-slutspelet. Ettan går direkt dit medan tvåan får kvala.

I dagens målsnåla match mötte man serietvåan Frövi, som gjort flest mål i serien, men också släppt in näst flest. Det hela slutade 1-1 med Söders mål gjort av Amadou Diallo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.