Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Robert Åhman-Persson till ÖSK

Robert Åhman-Persson (Foto: AIK Fotboll)

Robert Åhman-Persson (Foto: AIK Fotboll)

ÖSK skriver på sin hemsida, att Robert Åhman Persson skrivit på ett kontrakt med klubben. Inga uppgifter om kontraktets längd har lämnats. Åhman-Persson som blir 27 nästa år har varit runt en del under sin hittillsvarande fotbollskarriär. Han kom fram relativt ung i AIK. Sommaren år 2007 gick han till Viborg i Danmark där han gjorde en säsong. Återkomsten till Sverige skedde året därpå och hans nya klubbadress var Malmö FF.

Efter att ha varit startspelare i MFF under ett och ett halvt år blev det färre matchtillfällen år 2010 och på sommaren det året blev det en övergång till AIK. Hans andra sejour i AIK påminner en hel del om tiden i MFF. Från att ha varit en spelare för startelvorna blev hans (fotbolls)tillvaro allt mer perifer. Under årets säsong blev det bara en match från start och dessutom inhopp vid sju tillfällen. Totalt antal spelade allsvenska minuter under detta år var inte fler än 151.

Åhman-Perssons kontrakt löpte ut efter årets säsong och AIK valde då att inte förlänga. Sedan dess har det ryktats en hel del om vart han skulle ta vägen. ÖSK har varit en klubbadress som nämnts i detta sammanhang tillsammans med några andra svenska klubbar samt ett antal norska.

EliteFootball: Spelarfakta
NA: Alvbåge: ”En spelartyp som ÖSK saknat”

1 kommentar – kommentera

Mackan

Känns som en bra spelare för den roll ÖSK, sannolikt, kommer att få ta på sig för att hämta poäng nästa år. Kanske kan han och Saied bli en bra duo på mitten då det känns som att de kan komplettera varandra på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.