Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oscar Jansson i landslagets januaritrupp

Lite oväntat lyckades Bloggen fånga en nyuttagen landslagsmålvakt på kort vid dagens besök på Behrn Arena.

Lite oväntat lyckades Bloggen fånga en nyuttagen landslagsmålvakt på kort vid dagens besök på Behrn Arena.

Oscar Jansson är en av  23 spelare som tagits ut till landslagets januaritrupp. Denna består av sverigebaserade spelare som landslagsledningen vill titta närmare på.  Dessa trupper brukar företrädesvis bestå av yngre spelare med en och annan äldre som kommer med för att ge trupperna en viss stadga och kontinuitet. På målvaktssidan är förutom Oscar även Pär Hansson, Helsingborg och Johan Dahlin, Malmö uttagna.

Det här blir andra gången som Oscar reser på januariturnén. Första gången var förra året, då Oscar just återkommen till Sverige rätt överraskande blev uttagen. Då handlade det nog i första hand om att vara med för att se och lära. Någon landskampsdebut blev det inte för Oscar den gången.

Resmålet för vinterns turné har tills idag varit Kina, som precis lämnat återbud, så nu vet man inte vart man skall ta vägen. Fotbollförbundet brukar lägga ut arrangemanget på någon extern agent och det är väl inte alltid som planeringen blivit så lyckad. Vi får se hur man lyckas denna gång.

Svenska Fotbollförbundet: Januaritruppen uttagen
ÖSK: Intervju med Oscar Jansson (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.