Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Gruppsegrar för Söder Dam och P17

ÖSKs lag i futsal bärgade igår ytterligare två gruppsegrar i Futsal-DMs gruppspel. ÖSK Söders Damlag besegrade grupptvåan Frövi IK med 4-1 och det äldre pojklaget utklassade Delta Örebro IF med 28-1.

ÖSK Söders damer har metodiskt och säkert (eller hur man nu vill uttrycka det) manövrerat sig fram till en gruppseger trots att de har en match är kvar att spela. I gårdagsmatchen som var lite av en seriefinal, eftersom det var ettan och tvåan som möttes, tog tjejerna en klar seger med 4-1. Laget gör i år inte så många mål, men ett starkt försvarsspel bäddar för segrarna. Något som målskillnaden 14-4 efter fyra matcher visar med all önskvärd tydlighet. Målgörare i gårdagsmatchen var Sophie Sörqvist, Emma Tivemo, Camilla Erkisi och Vendela Ekstrand Hamrén. Dessutom verkar det som om Söder även stod för Frövis tröstmål.

Söder Dam: Seriesegern säkrad
Frövi IK: Örebro SK Söder vinner seriefinalen med 4-1

För laget återstår nu en resultatmässigt betydelselös match mot Lillån FK. Därefter väntar DM-slutspelet i början av januari. Tack vare gruppsegern behöver laget inte spela någon kvartsfinal utan går in i DM på semifinalnivå.


ÖSKs P17-lag fortsätter att sätta målrekord i årets serie. Onsdagsmotståndarna från Delta kunde inte erbjuda något motstånd och matchen slutade med de förkrossande slutsiffrorna 28-1. Så mycket mer att säga om den matchen är det väl inte. Mer än att konstatera, att killarna verkar behålla fokus och förbli produktiva även när målsiffrorna rasar iväg.

Även om ÖSK rent teoretiskt inte är klara gruppsegrare än så är de det i praktiken. En match återstår som skall spelas mot tvåan Karlslund. ÖSK har med ett målskillnadsövertag på 44 mål ett rätt bra utgångsläge (skulle man väl kunna säga). I DM-slutspelet kommer man förmodligen att få inleda mot gruppfyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.