Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Blandade resultat

ÖSKs P17 och F17 spelade båda sina matcher i Pettersbergs Bollhall idag vid middagstid. Resultaten var blandade.

Killarna besegrade ett ett år yngre lag från Sturehov med 23-0. En målproduktion på lite drygt ett mål varannan minut. Så det blev aldrig någon match egentligen. Redan efter två och en halv minut stod det 3-0. Laget skall dock ha plus för att man genomförde matchen på ett föredömligt sätt trots det lite klena motståndet. Trots en ledning med 12-0 i halvtid så släppte man inte fokus i den andra halvleken och gjorde 11 till.

Två matcher återstår och det skall till ett mindre under för att inte gruppsegern skall bärgas. Vilket i sin tur ger en behagligare semifinalmotståndare – troligtvis Rynninge medan Forward och Karlslund gör upp i den andra semifinalen.

Målgörare: Felix Möller 7, Mikael Loön 5, Hampus Lind 5, Michel Yanez 2, Tobias Österman 2, Mirza Turan 1 och Konrad Gustavsson 1.


För flicklaget blev det förlust mot IF Eker med 4-0. ÖSKarna är dock ursäktade eftersom i princip hela laget är uttagna till kvalmatchen i Cup Kommunal i morgon och alltså inte spelade idag. I stället fick ett yngre flicklag hoppa in och de räckte inte riktigt till. Jag tyckte de var minst lika duktiga som Eker, men avsluten var svaga vilket inte kan sägas om Eker som stänkte in några
riktigt fina skott från kanten.

Laget spelar seriefinal på tisdag mot KIF Örebro och sedan är seriespelet slut för deras del. För flickornas del kan man faktiskt fundera på om det är bättre att komma etta eller tvåa. Gruppsegraren går direkt till finalen, medan tvåan och trean spelar en semifinal om vem som skall få spela final. Vill man ha mycket speltid som förberedelse för SM-slutspelet är det kanske en fördel att även spela en semifinal. Så hur det går mot KIF Örebro spelar nog inte så stor roll. Till final lär de ta sig under alla omständigheter. Frågan är bara hur rak eller krokig vägen dit skall bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.