Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Tredje raka för söderdamerna efter visst besvär

Efter två raka och lite tråkiga 2-0 vinster i gruppspelet stod Rynninge i dag som motståndare för ÖSK Söders damer. Någon större respekt visade inte hemmalaget, som redan efter 40 sekunders spel hade punkterat den ÖSK-nolla som hållits intakt under 80 minuter. Inte för att eländet tog slut där. Efter tre minuter stod det 2-0 till Rynninge, som verkligen rivstartade matchen mot ett ÖSK, där försvarsspelet till att börja med hackade betänkligt. Elin Segerstedt reducerade visserligen i sin första match sedan i slutet av juli. Men Rynninge var ofina nog att på nytt gå fram till en tvåmålsledning. Innan halvleken var slut kunde Sophie Sörqvist genom ett målskott ur snäv vinkel se till att ÖSK ändå fick lite häng. Men närmare än så kom tjejerna inte under första halvlek.

Riktigt vad Niclas Collgård sade till sitt lag i halvtidspausen vet jag inte, men jag såg att han ritade och demonstrerade på sin taktiktavla. Rätt medicin skulle det visa sig för i andra halvlek började man äntligen känna igen Söderdamernas spel igen. Emma Tivemo kvitterade, Sabina Håkansson gav  laget ledningen, Stina Gävbo sprang över nästan hela planen och avslutade med ett hårt otagbart skott innan Emma kunde styra in sitt andra prydligt frispelad av Matilda Önnegren.

Efter en minst sagt darrig inledning (förmodligen beroende på underskattning) fick ÖSK successivt bättre grepp om matchen. Men inte förrän några minuter in i andra halvlek var man ikapp målmässigt. Efter ledningsmålet var det sedan inte någon större tvekan om vart segern skulle gå. I en ovanligt fysisk match malde ÖSK effektivt ner sina motståndare. Utöver Elin Segerstedt, som gjorde något av en come-back efter sina skadebekymmer, spelade Sophie Sörqvist höstens första futsalmatch. Den största överraskningen var dock att se Mimmi Paulsson-Febo debutera som utespelare. Mimmi har ju haft en handskada och det kan ha varit därför hon inte stod i mål i den här matchen.  Som utespelare skötte hon sig dessutom riktigt bra. Placeringssäker och inte rädd för att använda kroppen om det behövdes.

Målskyttar och assister (från Söder Dam):
0-1 Silvia Erkisi
0-2
1-2 Elin/Tilda
1-3
2-3 Sosso/Sara
3-3 Tivemo
4-3 Sabina/Tildan
5-3 Stina/Ida
6-3 Tivemo/Tildan

Söder Dam: Tredje raka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.