Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvensk grovplanering

Hos Svenska Fotbollförbundet finns det nu en grov plan över hur man tänkt sig att genomföra årets allsvenska. Än så länge är det bara speldagarna som finns markerade för Allsvenskan, Svenska Cupen, Champions League, Europaligan och Världsmästerskapet. De faktiska speldagarna för Allsvenskan sprids ut kring resp riktdag utifrån klubbarnas önskemål, C Mores diktat etc.

Av planeringen framgår att Allsvenskan kommer att påbörjas sista helgen i mars (2014-03-30) och pågå till första helgen i november (2014-11-02). På grund av VM-turneringen i Brasilien blir juni månad så gott som spelledig för de allsvenska lagen. Uppehållet varar från den 2 juni till den 5 juli. Den andra halvan av september blir intensiv. Då skall nämligen fyra allsvenska omgångar spelas. Den första halvan av månaden reserveras för landslagsspel. De röda fälten med beteckningarna UCL reesp UEL avser de europeiska cuperna – på dessa dagar får inte de allsvenska lagen spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.