Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2014

NA har fått ÖSK att glänta på förlåten beträffande försäsongsplaneringen. Preliminärt kommer den att se ut på följande vis:

      Försäsong (prel.)
02 dec mån   Återsamling
20 dec fre   Julledighet börjar
07 jan tis   Försäsong börjar
02 feb sön   ÖSK – BK Forward
08 feb lör   ÖSK – Nyköpings BIS
09 feb sön   ÖSK – IK Brage
15 feb lör   ÖSK – IK Sirius
22 feb lör   AIK – ÖSK
26 feb ons   ÖSK – AIK
02 mar sön   ÖSK – Falkenberg
05 mar ons   Träningsläger börjar
15 mar lör   Träningsläger slutar

Dessutom tillkommer en sista träningsmatch den 22 eller 23 mars, men för den har man ännu inte bokat in någon motståndare. Precis som detta år kommer ÖSK att börja matchandet mot div 1-lag. Tanken är väl delvis att man skall låta ungdomarna från spetstruppen vara med och visa upp sig. De två allsvenska motståndarna AIK och Falkenberg (!) misslyckades precis som ÖSK med att gå vidare till Svenska Cupens gruppspel.

En fördel med att inte vara med i cupen är onekligen att det blir betydligt lättare att planera in ett träningsläger under försäsongen. ÖSK hade inget sådant i år, men nästa år reser man till antingen Mallorca eller Portugal. De lag som stannar kvar i Sverige för att spela cupmatcher kommer att göra så under de tre första helgerna i mars månad. Gruppsegrarna spelar sedan kvartsfinaler den 22 eller 23 mars. Helgen därpå börjar sedan allsvenskan med största sannolikhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.