Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gustavsson väntar på besked

FotbollDirekt har kollat med ÖSKs AIK-lån Daniel Gustavsson hur läget är. Oförändrat av allt att döma. ÖSK förhandlar (möjligen) med AIK och Gustavsson väntar på resultatet. Men det visste vi ju redan.

Så värst mycket nytt får vi inte ut av artikeln. ÖSK och Gustavsson har ännu inte förhandlat om de personliga villkoren. Detta blir aktuellt först om/när ÖSK och AIK är överens. Medan ÖSKs spelare är på semester tycks Gustavsson träna på på egen hand. AIK har nämligen inte valt att lägga sin vinterledighet direkt efter säsongen utan under december månad. Blir det ett ÖSK-kontrakt för Gustavsson så riskerar han alltså att bli blåst på hela eller delar av sin semester.

Bloggen tror att vad som händer nu är att ÖSK försöker förhandla fram bättre villkor än de som står i den option som uppges finnas. AIKs önskan att ”bli av med” sin ytter är förmodligen större än ÖSKs önskan att ta över honom. Men det är AIK som kommer att ha lönekostnaderna från den 1 december och borde vara villigare att komma sin motpart till mötes.

Ett annat alternativ är givetvis att ÖSK förhandlar om en paketlösning där både Gustavsson och Kamara ingår. Det skulle förklara varför en till synes enkel övergång tar så pass lång tid att göra klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.