Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P97: Truppen till Bosön

SvFF har nu lagt ut truppen till höst/vinter-sammandragningen på Bosön. Det finns 66 namn på listan och därför är det inte rätt att kalla deltagandet där för en landslagsuttagning. Bloggen brukar därför kalla de här sammandragningarna för Breddelitläger, vilket nog bättre beskriver vad det handlar om. För att det skall kallas ett landslagsläger bör nog antalet deltagare inte överstiga ca. 20 stycken. En ”normal” landslagstrupp omfattar ju 18 spelare.

Redan i går ”läckte det ut” att Kalle Westdahl och David Holm finns med bland de uttagna. Jag hade nog räknat med att vi skulle få se ytterligare några ÖSKare som var med på listan, men det har vi inte fått göra. Rätt märkligt, tycker jag, att inte spelare som Felix Möller och Joel Nilsson för att ta två exempel inte har blivit uttagna. Även Karlslunds Mattias Adaysson borde väl känna sig lite besviken. Det kan ju inte gärna finnas 60 spelare i åldersgruppen som är bättre än vad de är, kan man tycka. Förmodligen kan ÖSKs spel i den lägre av U17-divisionerna ha bidragit till att inte så många kom med. Eller så ville man från landslagsledningen helt enkelt se på nya spelare som inte varit uttagna tidigare. Det verkar ju vara en hel del spelare i truppen som gör sin första sammandragning. De yngre pojkklasserna är helt klart svårmanövrerade och besvärliga att få en överblick över för förbundskaptenen.

Utöver de två ÖSKarna är det inga andra spelare från distriktet som tagits ut. Med på Bosön är dock målvakten Alex Berger från IFK Norrköping som tidigare spelade för ÖSK. Oskar Nar tillhörde BK Forward innan han flyttade till Borås och IF Elfsborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.